Facebook hozzászólás
318

Csilis rákok gyorsan – Zsófiék konyhájából

Fantasztikus dolog együtt főzni a pároddal! Minden kreativitásodat kiélheted! És persze az összecsiszolódáshoz is nagyon jól jön – még évekkel később is! A Piac&Profit pénzügyi és és titkárságvezetője illetve párja rendíthetetlenül készítik nekünk a jobbnál jobb recepteket! Mint kiderült, ezek bizony szeretetből készülnek! Hiszem, hogy hatásos! Dobd be magad te is a párkapcsolatodba! Megéri!   

Hozzávalók:

Csilis rákok, Kép: Polákovits Zsófi
Csilis rákok, Kép: Polákovics Zsófi
  • 25 dkg fagyasztott királyrák
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 fej apróra vágott lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, őrölt chilipaprika, frissen őrölt fekete bors
  • 1 piros pritaminpaprika felkockázva
  • kb. 3-4 kanál olaj
  • 6 szem koktélparadicsom kettévágva
  • tahi fűszerkeverék ízlés szerint
  • fokhagymás szója- és csiliszósz
  • pirított bagett
  • fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Jöjjön kedvenc főzőedényem, a wok, de egy mély serpenyő is megteszi! Tégy bele két kanál olajat, hevítsd, majd az összes apróra vágott hagymát tedd bele, és pirítsd meg. Ezután dobd rá a rákokat! Először kiolvad, majd prímán meg is sül. Közben levet enged, de ez nekünk nagyon jó! Erre dobd rá a pritaminpaprikát, a koktélparadicsomot. Jöhetnek a fűszerek, vagyis a thai fűszerkeverék, a bors, a fokhagymás szója- és csiliszósz. Finom, sűrű szaftig rotyogjon! Piríts bagettet! Díszítsd apróra vágott petrezselyemzölddel a rákot, és kész! (Szerintem párolt rizzsel is remek lehet!)

És nincsenek szavak – legalább is ezt állította kolléganőm, aki igencsak szeret választékosan, időben és gondosan étkezni! Ők spanyol csokis-málnás ízvilágú vörösborral öblítették le a falatokat! Jó étvágyat!

Egy másik edény, egy másik recept!
Portugália ízeit kóstolgathatjátok végig május második hétvégéjén Budán, a Gellért tértől végig a Bartók Boulevard-on. Ebből adok most ízelítőt Felde Csilla és Székely Ervin Portugál ételek című könyvének segítségével. Olvasd itt!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!