Facebook hozzászólás
538

Croque Monsieur, a francia melegszendvics

Isteni finom, és hát az a helyzet, hogy bizony nem diétás étel. De bánja a csuda, néhanapján ki lehet rúgni a hámból, nem igaz? Jöjjön egy csábító francia bisztró étel!

Croque Monsieur, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
toastkenyér
dijoni mustár
2 + 6 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1,85 dl tej
1 tojássárgája
só, bors, szerecsendió
jó minőségű sonka
gruyere sajt

Elkészítés:
Megolvasztottam 2 dkg vajat, azon habzásig hevítettem a lisztet, majd felöntöttem a hideg tejjel. Kevertem vadul, majd főztem néhány percig, hogy a liszt elveszítse nyers ízét. Félrehúztam a tűzről, heves kavarás közben hozzáadtam a tojássárgát, dijoni mustárt. Sóztam, borsoztam, ment bele egy kevés szerecsendió, majd sorsára hagytam az ízesített besamelt. Közben feldaraboltam a sonkaszeleteket, és mivel szeletelt sajtot használtam, azzal nem kellett különösebben szórakozni. Az összeállítás a következő: egy kenyérszeletet megkentem a besamellel, ráfektettem egy szelet sonkát, sajtot, a felső réteg kenyérre is kentem egy kis szószt, majd összepasszítottam őket, kissé össze is nyomkodva. A maradék vajból elvettem valamennyit (a többi a következő két szelethez fog kelleni), felmelegítettem egy teflon serpenyőben, és pirosra sütöttem rajta a kenyér egyik oldalát. Fordítás után a felül lévő oldalára fektettem még egy szelet sajtot. Amikor az alja szép színű, mehet a tányérra.

Quinoa saláta
A quinoát főzés előtt nagyon alaposan le kell öblíteni, ha ezt elmulasztjuk, ételünk keserű lehet. Érdemes sűrű szűrőt használnunk, netán gézzel kibélelni azt, hisz a magok nagyon kicsik.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!