Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 08. 12:00 | Györgyi Csánk

Chilis pácolt csirkemell csíkok panko morzsában

Ennek a receptnek az érdekessége a japán zsemlemorzsa, amibe Györgyi a csirkét panírozta. A panko jelentősége szerkezetében rejlik, melynek köszönhetően kevesebb zsírt szív fel sütés közben, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ettől az elkészült étel egészségesebb lesz.

Pácolt csirkemell csíkok rizibizivel, Kép: Csánk Györgyi

Kép: Csánk Györgyi

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
4 evőkanál chili szósz
2 evőkanát osztrigaszósz
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csomag panko morzsa
1 tojás
2 evőkanál hideg víz
2 csipet só
keményítővel elkevert liszt
olaj a sütéshez
Rizi-bizi:
1 bögre jázmin rizs
2 bögre víz
1 bögre zöldborsó
1 csokor friss petrezselyem
1 kisebb fej vöröshagyma
1 teáskanál só
Elkészítés:
A pác hozzávalóit tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
A csirkemellet csíkozzuk fel, majd tegyük a pácba ás alaposan forgassuk meg benne a húsokat. Hagyjuk állni legalább fél órát, de csak előnyére válik, ha tovább pácolódik. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra.
Egy lábasba hevítsünk kevés olajat és dinszteljük meg benne a hagymát. Az üveges hagymára szórjuk a kimért rizst, kevergessük össze, hagyjuk kicsit kifehéredni, majd öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel. Adjuk hozzá a sót és fedjük le. Vegyük kicsire a lángot, és 10 percig hagyjuk párolódni a rizst, majd borítsuk a tetejére a fagyasztott borsót és fedjük vissza.
5 perc elteltével egy villával keverjük össze, húzzuk le a tűzről és hagyjuk lefedve, hogy jó puha legyen.
A pácolt húst panírozzuk be a szokásos módon, de előtte óvatosan sózzuk, hiszen az osztrigaszósz elég sós. A liszthez azért kevertem keményítőt, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény. A pankót óvatosan nyomkodjuk a húsra, mivel ez elég durva és szilánkos szemcsékből áll, így könnyebben le is pereg.
Hevítsünk olajat és a csirkecsíkokat süssük ropogós aranybarnára. papírtörlőre szedjük ki az elkészült falatokat.
A rizshez tálalás előtt keverjük a finomra vágott petrezselymet, és tekerjünk rá kevés fekete borsot.

Káposzta saláta, amitől karcsúsodsz
Akár ezzel a káposzta salátával is tálalhatod a rántott csirkét, pikáns, kissé édes íze remekül fog harmonizálni a húséval.

http://www.eletforma.hu/kitchen-aid

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

csirke, gomba, hagyma, nyárs, paprika, saslik

Csirke saslik

Készítheted kerti grillen is, de én inkább azoknak ajánlom, akiknek nem adatik meg a kerti grillezés gyönyörűsége.

Tovább
avokádó, kuszkusz, paradicsom, saláta

Háromszínű kuszkusz saláta

Ha van otthon kuszkusz, nagy baj már nem lehet. Dobj össze egy színpompás salátát belőle, percek alatt elkészülsz.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!