Facebook hozzászólás
5 489

Cherry házilag – csak felnőtteknek

A beszélgetős nyárestéken jól esik egy-egy pohárka gyümölcsös finomságot elszopogatni, még ha alkohol tartalmú is. A meggyet már korábban  elraktuk, most már fel is használhatjuk!

Cherry Kép: bestofcafe

Hozzávalók:

  • 2 üveg  0,7 l-es édes vörösbor
  • 2 fél literes üveg  cukrozott meggybefőtt leve
  • 2 dl rum kristálycukor szegfűszeg, szegfűbors, fahéj

Elkészítés:
A két üveg bort egy fazékba töltjük, fűszerezzük és cukrozzuk ízlés szerint, majd felforraljuk. (Lényegében forralt bort készítünk elsőként.) Ezt követően a tűzről levéve langyosra hűtjük, utána beleöntjük a rumot és a meggybefőttek levét. Végezetül szűrve (vagy egy merőkanalat és tölcsért használva, a fűszereket a fazékban hagyva) palackozzuk, majd 3-4 napig érni hagyjuk. Kínálás előtt tegyük hűtőbe, hogy kellemesen hűvös legyen. Állaga akár a bolti változaté, kellemesen krémes és édes, színe élénk vörös, rendkívül ízletes. Alkoholtartalmára való tekintettel csak felnőtteknek ajánljuk! (Forrás: bestofcafe.hu)
Tipp: A lé nélkül maradt kimagozott meggyből pedig készíthetünk süteményt, ahogy a nagyi tanította. A receptet ITT találod!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!