Facebook hozzászólás
891

Caprese csirkemell

Vannak klasszikus ételpárosítások, ezek egyike a paradicsom összeházasítása a bazsalikommal. Utolérhetetlen kombináció, számomra a színtiszta nyarat, a napsütést jelenti. Csirkével is remek, de ehetjük saláta formában is.

Caprese csirkemell, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók 4 főre:
4 nagy csirkemell-filé
4 nagy mozzarella golyó
6 nagy paradicsom
1 nagy csokor bazsalikom
só, bors, morzsolt oregánó
olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket hosszában magunk elé fektetjük, keresztben fél centinként bevagdossuk, de nem teljesen, az alsó egy centin maradjon egyben. Mindenhol bedörzsöljük sóval, borssal és az oregánóval, beléjük masszírozunk pár ek olívaolajat.
A mozzarellákat és a paradicsomokat is fél centisre szeleteljük, a sajtról leitatjuk a nedvességet. A bazsalikomlevelekkel együtt elosztjuk a húsok vágataiban, majd tepsire ültetjük, melléjük locsolunk 1 dl vizet.
180 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, itt-ott megbarnul, addigra a hús is átsül. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, de a legjobb friss salátával.

Insalata Caprese
Készítem mindig, amikor rossz kedvem van, jó kedvem van, van itthon friss bazsalikom, amikor gyorsan, JÓT akarok enni, valamint folyton és folyvást, mert a caprese az egyik kedvenc ételem. Ha szereted a bazsalikom-paradicsom összeállítást, ezt ki kell próbálnod!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!