Facebook hozzászólás
1 042

Cajun csirke ananászos rizzsel

A cajun (kreol) konyha az Egyesült Államok déli részének és a karibi szigetvilág konyhájának keveredése. A kreol konyhára a grillezett húsok és halak, az édeskés, tartalmas mártások, és a sokféle köret a jellemző.

Cajun csirke, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 piros kaliforniai paprika
1 doboz kukorica konzerv
2 evőkanál cajun fűszerkeverék
25 dkg rizs
1 tyúkhúsleves kocka
2 db csirkemell filé
25 dkg darabolt ananász

Elkészítés:
A felforrósított olajba tegyük bele a kockákra vágott paprikát, a kukoricát, fél evőkanál fűszerkeveréket, süssük néhány percig. Adjuk hozzá a rizst, öntsünk rá 7 dl vizet, morzsoljuk bele a húsleves kockát. Forraljuk fel, majd vegyük kis lángra, fedjük le az edényt, és lassú tűzön pároljuk 15 percig. A maradék fűszerkeverékkel dörzsöljük be a húsokat, egy kevés forró olajon 6-8 perc alatt süssük át a csirkemelleket. Az ananászt keverjük a rizshez, főzzük még 2-3 percig, ha kell, még sózzuk meg. Az elkészült rizs mellé tálaljuk a pirosra sütött húst.

Mexikói csirke Éva módra
Omlós csirkedarabok, egészséges zöldségek, forró, fűszeres paradicsom mártás. Egyszerűen tökéletes triót alkotnak, érdemes kipróbálni. És persze tág teret ad az egyéni kísérletezésnek a fűszerezésben.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!