Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. április 08. 19:00 | László Márta

Burgonyasaláta csodás lila hagymával

Nálunk a burgonya minden formája az elsők között szerepel! (Nem véletlen! A férjem kereskedelmi hajón volt tengerész, és annyi rizst szállított, hogy ma gyakorlatilag rá se tud nézni!) Ezt a salit mindketten szeretjük, mert például a hétvégeken, hideg sültek mellé elképesztően finom, de kaláccsal reggelire is különleges!    

Hozzávalók:

Burgonyasaláta, lila hagymakarikákkal, kemény tojással, Kép: László Márta

Kép: László Márta

  • 1 kg (salátának ajánlott) burgonya
  • 1 nagy fej hagyma lila hagyma, vagy két kisebb
  • salátalé
  • paprika, bors – ízlés szerint

Elkészítés:

Sós vízben, héjában főzd meg a krumplit, majd szabadítsd meg a “kabátjától”. Vágd szeletekre a megtisztított gumókat, a hagymát ugyancsak vágd fel, de azt már vékony karikákra! Végy egy átlátszó üvegtálat, és szépen, egymásra támaszkodva, körbe-körbe helyezd bele a burgonyaszeleteket. Közé tegyél néhány hagymakarikát is. Öntsd fel a hagyományos salátalével! Tetejére helyezd el gusztusosan a maradék lila hagyma karikákat, tekerj rá egy kis borsot, szórd meg pici pirospaprikával, díszítsd kemény tojással!

Itt egy másik lilaság – olyan P&P módra!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

egyszerű, kakaó, márványos, sütemény

Márványos kalács

Persze nem igazi kalács, hiszen nem kelt tészta, inkább kuglóf állaga van, csak most nem kuglóf formában sütöttem.

Tovább
házi füstölés, kacsa, kacsamell

Házilag füstölt kacsamell

Házilag füstölni a kacsát! Igen, miért is ne? Nem kell hozzá más, csak alufólia és egy rács, na meg egy edény, amibe beleillik.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!