Facebook hozzászólás
334

Brokkolis tészta

A brokkoli az amerikai gyerekek spenótja, az az étel, amit utálni illik. ezt sosem értettem. Szerintem kifejezetten finom és sokféleképpen elkészíthető zöldség, aminek most egy izgalmas és egyszerű feldogozási módját mutatjuk meg.

Hozzávalók:

1 kis fej brokkoli

1 tubus krémsajt

5-8 dkg kéksajt (vagy a tubusos sajt legyen márványsajtos)

1-1,5 dl főzőtejszín

tészta

1 marék durvára vágott dió (elhagyható)

 

A brokkolit szedjük rózsáira, főzzük meg sós vízben és csepegtessük le. A tejszínt tegyük fel melegedni, olvasszuk fel benne a kéksajtot majd a mártást sűrítsük be a krémsajttal. A szószt én nem szoktam sózni, de ha valaki szükségét érzi megteheti. A sajt intenzív íze lesz mindenképp meghatározó. A kész szószba tegyük bele a megfőtt brokkolit és a főtt tésztát. Keverjük össze és szórjuk meg a durvára vágott dióval.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!