Facebook hozzászólás
220

Brokkolis-sonkás pulykamell

A vasban gazdag brokkolinak sokkal gyakrabban kéne szerepelnie az étrendünkben! Íme egy zöldséges-húsos finomság, amelynek kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak!

Hozzávalók:

60 deka egyforma kisebb szeletekre vágott pulykamell,
60 deka brokkoli,
15 deka trappista sajt
1 evőkanál parmezán sajt,
5 deka vaj,
3 deci tejszín,
15 deka főtt tarjaszelet,
3 evőkanál olaj,
ízlés szerint só, bors.

Elkészítése:

a brokkolit rózsáira szedjük, majd egy kivajazott sütőtálba tesszük. Egy jénait kivajazunk, és a brokkolíval beterítjük az aljat. A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük, majd rárakjuk a brokkolira, a húst pedig beterítjük a tarjaszeletekkel. A tejszínt ráöntjük a tetejére, majd rászórjuk a kétféle sajtot, és lefedve körülbelül. 40 perc alatt a sütőben puhára pároljuk. A végén néhány percig fedél nélkül pirosra pirítjuk a tetejét.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!