Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. február 21. 18:00 | Kandikó Éva

Brokkolis, baconös felfújt

Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Elkészítése nem macerás, szóval hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a háziasszonyok álmát, a brokkolis, baconös, sajtos felfújtat.

Brokkolis, baconös felfújt, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
50-60 dkg brokkoli
20 dkg apró kockákra vágott bacon
4 tojás
4 dkg liszt
1 dl zsíros tejszín
2 dl 2,8 %-os tej
bors

1 teáskanál dijoni mustár
szerecsendió
15 dkg cheddar sajt

Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük. A bacont megsütjük, de nem száraz-ropogósra, csak szép aranybarnára. Konyhai törlőre szedjük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
A brokkolit néhány percig sós vízben blansírozzuk. Nem kell puhára főzni, de a szára már ne legyen kemény. Leszűrjük, kicsit hűtjük. Addig épp összekeverhetjük egy edényben a négy tojást, a lisztet, a tejszínt, tejet, sót, borsot és a mustárt. Én imádom a szerecsendiót, azt is reszeltem bele bőven.
Vajazzunk ki egy hőálló edényt, terítsük el benne a brokkolit, szórjuk meg a bacon kockákkal, hintsük meg a sajt harmadával, majd öntsük nyakon a tojásos keverékkel. Jusson mindenhová belőle. Szórjuk meg az étel tetejét a maradék sajttal, toljuk 220 fokos sütőbe, és süssük, amíg szép piros nem lesz a teteje.

Brokkoli fasírt
Mi lehet egészségesebb, mint egy zöldségekből készült fasírt, amelyhez zabpelyhet használunk, és nem bő olajban sütjük, hanem sütőben, minimális olaj felhasználásával? Próbáld ki, biztosan beleszeretsz!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

eper, gyümölcs, mascarpone, piskóta, pohárkrém, tejszín, triffle

Epres triffle

Nem olyan bonyolult az elkészítése, mint látszik. A házi piskótát lecserélhetjük boltira, a gyümölcs is variálható benne.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!