Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 08. 19:00 | László Márta

Brokkoliból, tej nélkül – Márti így készíti a mennyei krémlevest!

Sokáig nem volt barátom a brokkoli. Szegényt érdemtelenül mellőztem. Aztán egyre többször akadt kezembe sok érdekes anyag e növényről, majd következett ez a leves, amit magamtól találtam ki, mert kaptam egy csodaszép “csokrot”! Azonnal megszerettem! Tejérzékenyek, ti is próbáljátok ki nyugodtan!     

Hozzávalók:

Piros abroszon egy csészében brokkoli krémleves, tetején petrezselyemlevelek, Kép: László Márta

Kép: László Márta

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1 nagy krumpli
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Kb. 1 liter csont- vagy húslé (akár kockából is)
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

Készítsd el a húslevet, tedd bele először  a megpucolt, kockára vágott krumplit, majd a rózsáira szétszedett, és megmosott brokkolit. A gyönyörű növény szára is finom és ehető, tehát, karikázd bele! Amíg puhára fő, pici olajon dinszteld meg a hagymát. Dobd bele rá a majdnem puhára főtt brokkolira! Tedd hozzá a többi fűszert, rottyantsd még egy-két pillanatig! Ha kész, turmixold össze jó alaposan!

Tálaláskor díszítsd kis petrezselyemmel, vagy pirított zsemlekockával! Utóbbi nélkül nem hizlal, és isteni!

Van még egy olasz meglepetésem is! Ezt is próbáld ki!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

fagyi, fagylalt, házi fagylalt, madártej, nyár

Madártej fagylalt

Nem szükséges megvennünk a rengeteg tartósítóval, ízfokozóval teletömött bolti fagylaltokat, otthon is készíthetünk fagyit.

Tovább
hagyma, olaj, paradicsom, recept, salátalé

Paradicsomsaláta

Egy biztos, olyen ízletes, csodálatos paradicsom sehol a világon nem terem, mint nálunk!

Tovább
bodza, lekvár, palacsinta

Lekváros-bodzás palacsinta

Különleges palacsinta változat a bodzavirágos, nem csak így lehet elkészíteni, de úgy is, hogy a virágokat megmártjuk a tésztában.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!