Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több
2016. január 08. 19:00 | László Márta

Gasztronómia

Brokkoliból, tej nélkül – Márti így készíti a mennyei krémlevest!

Sokáig nem volt barátom a brokkoli. Szegényt érdemtelenül mellőztem. Aztán egyre többször akadt kezembe sok érdekes anyag e növényről, majd következett ez a leves, amit magamtól találtam ki, mert kaptam egy csodaszép “csokrot”! Azonnal megszerettem! Tejérzékenyek, ti is próbáljátok ki nyugodtan!     

Hozzávalók:

Piros abroszon egy csészében brokkoli krémleves, tetején petrezselyemlevelek, Kép: László Márta

Kép: László Márta

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1 nagy krumpli
  • 1 fej apróra vágott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Kb. 1 liter csont- vagy húslé (akár kockából is)
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

Készítsd el a húslevet, tedd bele először  a megpucolt, kockára vágott krumplit, majd a rózsáira szétszedett, és megmosott brokkolit. A gyönyörű növény szára is finom és ehető, tehát, karikázd bele! Amíg puhára fő, pici olajon dinszteld meg a hagymát. Dobd bele rá a majdnem puhára főtt brokkolira! Tedd hozzá a többi fűszert, rottyantsd még egy-két pillanatig! Ha kész, turmixold össze jó alaposan!

Tálaláskor díszítsd kis petrezselyemmel, vagy pirított zsemlekockával! Utóbbi nélkül nem hizlal, és isteni!

Van még egy olasz meglepetésem is! Ezt is próbáld ki!

kulcsszavak:


Az Életforma Shop kínálatában minden
a fenti recept elkészítéséhez szükséges eszközt és edényt megtalálsz!


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!