Facebook hozzászólás
244

Boros madártej eperrel

Mennyei tobzódása a jónak, az ízek keverékének. Nem lehet elrontani!

Hozzávalók: 25 dkg eper, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 l tej, fél vaníliarúd, 4-5 mentalevél.

Elkészítése:

Vágjuk félbe és dobjuk a tejbe a vaníliát, tegyünk hozzá 5 dkg cukrot, és forraljuk fel. Közben a tojások fehérjét 10 dkg cukorral verjük kemény habbá, és a forrásban lévő tejbe szaggatva egy-két perc alatt főzzünk belőle hablabdákat. Óvatosan szűrjük le, és tegyük langyos helyre. A maradék cukrot és a tojássárgákat keverjük ki, amikor már jó habos, dolgozzuk hozzá a bort, és állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a tűzről levett vaníliás tejet. Ha kihűlt, szórjuk meg apróra vágott mentalevéllel, majd eperrel tálaljuk.

Forrás:www.ujszo.com



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!