Facebook hozzászólás
363

Bolognai spagetti, ahogy legkedvesebb operatőröm szereti

Mindenféle olasz étel közel áll a lelkemhez! Miután ez a fogás legnagyszerűbb operatőröm kedvence, nyilvánvalóan meg kellett keresnem az eredeti, a legjobb receptet! Előre is elkészítheted, a fagyasztóban eláll, bármikor is érkezik a legkedvesebb barát, legfeljebb felvidítod egy kis vörösborral – a ragut!! Legyen egy ilyen barátod, hogy örömöt okozhass neki! Lehet, hogy a közeledben van, csak még nem vetted észre! Sok sikert! 

Eredeti bolognai spagetti az operatőr szemével
Eredeti bolognai spagetti az operatőr szemével

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált marha felsál
  • 10 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 3 db fokhagymagerezd
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál zeller zöldje
  • 3 dl vörösbor
  • reszelt parmezán (vagy pl. trappista) ízlés szerint
  • egy igazán jó barát
Elkészítés:
Pirítsd üvegesre az apróra vágott szalonnát, majd add hozzá a szintén apróra vágott vöröshagymát. Dinsztelt üvegesre. Add hozzá a darált marha felsált, kevergesd, amíg az egész hús ki nem fehéredik. Most jöhet rá a vörösbor, a sűrített paradicsom, a vékony karikára vágott sárga, illetve fehérrépa, majd az összes fűszer! Nagyon lassú lángon főzd kb. egy órát. Ha közben kóstold meg, mert ha úgy érzed, adj hozzá egy kis cukrot: ahány sűrített paradicsom annyiféle íz! Ha már eltelt mondjuk úgy 50 perc, dobd bele az apróra zúzott fokhagymát is!
A tészták dobozára, csomagolására ráírják, mennyi idő kell a főzéshez, azt feltétlenül tartsd be! Végy egy jénait, tégy bele egy pici margarint vagy olívát, dobd rá a kifőzött és leszűrt tésztát, arra meg a ragut. A sajtot ilyenkor még teszem rá, mert nem mindenki, vagy nem mindenki ugyanazt a sajtot szereti! A tányéron majd minden eldől! Jó étvágyat!
A citromos spagettit még nem próbáltam, de szerintem az is remek lehet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!