Facebook hozzászólás
642

Birsalmás rizses hús – Andi konyhájából

A rizses húst sokan ismerik, és sokféleképpen készítik. Ez a pikáns változat az összetevői miatt nem csak laktató, de rendkívül egészséges is.

Kép: illusztráció

Hozzávalók:

  • 40 deka csirkemell
  • Himalája só
  • bors
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 3 darab birsalma
  • fél darab citrom
  • 1 teáskanál xilit
  • fahéj
  • 1 deka friss gyömbér
  • 35 deka barna rizs
  • kurkuma
  • 1 deci cocomas 100% kókuszkrém

Elkészítés:
Hámozzuk meg a birsalmát, vágjuk ki a magházát, kockázzuk fel, és tegyük lábosba. Locsoljuk rá a citrom levét, adjuk hozzá a xilitet, és öntsük fel vízzel. Főzzük meg félig, majd vegyük ki. Adjunk a vízhez egy kevés Himalája sót, és főzzük benne puhára a feldarabolt csirkehúst. Forrósítsuk fel a kókuszzsírt a mézzel együtt, és pirítsuk meg rajta a csirkét és a birsalmát. Ízesítsük Himalája sóval, borssal, egy csipet fahéjjal és a lereszelt gyömbérrel. Közben főzzük meg a rizst, és keverjük össze a hússal, valamint az almával. Adjunk hozzá egy kevés kurkumát, öntsük fel a cocomassal, és melegítsük össze.

A receptet Andió Facebook oldalán találtuk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!