Facebook hozzászólás
1 207

Bélszínszeletek libamájjal és gombával

Ez a recept már egy kis ünnepi készülődésnek is vonzó ötlet. Ám egy ilyen finom bélszínt mindenféle plusz ínyencségekkel az ünnepi napokat nem szabad kihagyni!


A kép illusztráció – Fotó: flickr

Hozzávalók
80 deka bélszín
20 deka libamáj
20 deka gomba
3-4 szelet zsemle
15 deka zsír
só, bors

Elkészítése
A bélszínt egyenlő, közepes szeletekre vágjuk, kés élével kicsit megütögetjük, majd sózzuk, borsozzuk. A libamájat szeletekre vágjuk, a gombát megtisztítva egészben hagyjuk, majd a májat és a gombát is picit sózzuk. A májszeleteket és a gombát is külön-külön finoman megpirítjuk. A zsírt serpenyőben nyílt lángra tesszük, és a hússzeleteket hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük

A zsemléből 3-4 centi vastag szeleteket vágunk, zsírban megpirítjuk mindkét oldalát. Ezekre tesszük rá a friss hússzeleteket, majd ráhelyezzük a libamáj-szeleteket, majd a friss gombafejeket.

Életforma-tippek

A bélszínszeletek – akár gondosat sütve, akár kicsit véresebben sütve – nagyon finom fogás, akár önmagában is, a sólt libamáj meg a gomba már csak külön finomság mindennek a tetelyén. Érdemes viszont vigyázni arra, hogy milyen serpenyőben sütjük a bélszínt, mert mindenképpen érdemes ügyelni arra, hogy megfelelően magas hőmérsékleten készítsük.

Ahhoz, hogy igazán finom legyen, érdemes figyelnünk egy megfelelő serpenyőre. Épp ilyet ajánlunk: ezt az öntöttvas grillserpenyőt. Emellett persze érdemes más dolgokat is megnézni az  Életforma Shopban!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!