Facebook hozzászólás
327

Barackos morzsasüti – tej, tojás és cukormentesen

Ha egy igazán finom gyümölcsös édességre vágysz, de allergiás vagy a tejre, tojásra, vagy éppen diétázol, akkor ennek a desszertnek nagyon fogsz örülni. Ráadásul még aktuális is, az őszibarack miatt.

Kép: dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • édesítő ( eritrit vagy nyírfacukor ízlés szerint)
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • víz

Elkészítés:

A hozzávalókból morzsaszerű tésztát gyúrunk és a felét egy sütőforma aljára morzsoljuk. Én szilikon sütőformát használok, ehhez nem kell zsíradék. A tésztára két pépesre nyomkodott, vagy darabokra vágott őszibarackot teszünk (itt jöhetnek a túlérett gyümölcseink), megszórjuk zabpehellyel és kis fahéjjal, esetleg még édesítővel és rámorzsoljuk a maradék tésztát.A tetejét megszórtam zabpehellyel, majd légkeveréses sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütöttem. Amikor szépen pirul a teteje és érzed az illatát, akkor lekapcsolhatod a sütőt.

Tipp: a liszt természetesen más szénhidrátcsökkentett lisztkeverékkel is helyettesíthető.

(Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!