Facebook hozzászólás
923

Banános csokifagyi

Ki ne szeretné a csokit? Vagy ki ne szeretné a banánt? Ebben az egyszerű, könnyen elkészíthető receptben egyesítheted a kettőt, hogy valami fantasztikusan finom fagyi legyen a végeredmény.

Csokoládé fagylalt, a kedvenc, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók 50 dkg fagyihoz:
280 ml habtejszín (minél magasabb zsír százalékkal)
3 db tojás sárgája (körülbelül 50 ml)
45g kristálycukor
3 g pektin
60 g étcsokoládé (60-65%-os)
40 g pépesített banán
25g 20%-os, cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A habtejszínt kimérjük egy lábosba a tojás sárgájával együtt, ügyeljünk arra, hogy a tejszín és a sárgája teljesen elkeveredjen. A pektint és a kristálycukrot egy tálban összekeverjük. A tojásos tejszínt feltesszük melegíteni alacsony fokozaton. Amikor elérte a 35-40°C -ot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk lassan a pektines cukrot és 83°C-ig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl, mert a tojás sárgája kicsapódhat. Egy tálba kimérjük a banánt, a csokit és a kakaóport. Ráöntjük a felmelegített tojásos, cukros tejszínt és botmixerrel elegyítjük. Laposabb tálba öntjük, megvárjuk míg picit kihűl, és betesszük a fagyasztóba. 20 percenként alaposan megkeverjük míg teljesen kifagy.

Forrás: Bonbonier Manufaktúra

Hűsítő fagylaltok, parfék, szorbék! Ez kell most!
Kevesen vannak, akik a nagy kánikulában ellen tudnak állni a csábító hűsítőknek: parfénak, fagylaltnak vagy a nálunk kevésbé elterjedt sörbetnek, jégkásának. Talán még a vonalaikat féltők sem mondanak le egykönnyen e valódi kalóriabombákról.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!