Facebook hozzászólás
280

Banános csoda birkózó módra

Barka Emese női birkózó bajnok kedvenc itáliai desszertje, amit olasz származású edzőjétől tanult. Mindig ezzel készül, ha meglátogatják barátai, vagy ő megy vendégségbe. Könnyű, lágy, ízletes, és még gyümölcs is van benne, ami teljesen levette Emesét a lábáról, hiszen az élsportoló igazi gyümölcsrajongó.

Nutellás bananamisu, Kép: sajtóanyag

Hozzávalók (6 adaghoz):

  1. A tojásokat különválasztjuk, majd felverjük és a fehérjéhez egy kanál porcukrot adunk, míg a sárgájához egy kanál barna vagy biocukrot.
  2. Ezt követően összekeverjük a sárgáját a mascarponeval, majd utána mindezt a felvert fehérjével.
  3. Ha ezzel megvagyunk el is kezdhetjük a tálba rétegezni az összetevőket. A tál aljára egy réteg elkészített mascarpone kerül, majd rá a piskóta, melyet előtte langyos tejbe mártunk. A következő réteg a nutella, melyet egy tejbe mártogatott kanál segítségével könnyebben szét tudunk oszlatni a piskótán.
  4. Ezután következik a banán, melyet előtte vékony szeletekre vágunk. A banánra jön egy vékony réteg mascarpone, arra ismét egy réteg tejbe mártogatott piskóta, amire végül egy újabb réteg mascarpone kerül már vastagabb rétegben. Majd végezetül a tetejét meghintjük egy kevés kakaóporral.
  5. A hűtőbe helyezzük és egy pár órán át hagyjuk, hogy a piskóta megpuhuljon és úgymond összeérjenek az ízek. (Én estére szoktam betenni a hűtőbe és reggel egy ínycsiklandó desszert vár.)
Figyelem! A tepsi mérete: 20X35 cm-es legyen!
Itt egy másik jó kis olasz recept!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!