Facebook hozzászólás
1 047

Bajor csoda

Útban Strasbourgba, európai parlamenti tudósításaim kedvenc helyére, egyszer-kétszer megállunk. Így történt ez most is, és ilyenkor – szó szerint – minden érdekel, mindent megkóstolok! Például Bajorországban bármit is rendelsz vacsorára, szinte automatikuson hozzák a salátát. Akkora friss adagot, hogy az például nekem elég is volt az esti étkezésre! Nagyon finom, nagyon egészséges, és nem bonyolult! A farsangi asztalra ezúttal egy fűszeresebb majonéz került! Próbáld ki!

Hozzávalók két adaghoz:

Bajor saláta: zölségek fűszeres majonézes öntettel, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • 10 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg céklasaláta
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 fej édeskömény
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/2 fej fejessaláta
  • fél kígyóuborka
  • só, fehérbors
  • 1 szál savanyú uborka
Elkészítés:
Karikázd fel a zöldhagymát, az uborkát, a savanyú káposztát reszeld le, a levét csavard ki. Reszeld csíkokra a sárgarépát. A édesköményt mosd meg, hosszában vágd négyfelé. Ízesítsd a majonézt sóval, borssal, tedd hozzá az apróra vágott  savanyú uborkát. A mellékelt módon helyezed el az „alkatrészeket” a tányéron, majd öntsd nyakon – nem túl gazdagon a „turbózott” majonézzel! Kérhetsz hozzá helyi rozskenyeret, de ha vigyázol a vonalaidra, eszegesd így!
Ha szereted pl. a céklát, itt egy másik saláta!
Ha kíváncsi vagy strasbourgi utam széljegyzetére, itt megtalálod!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!