Facebook hozzászólás
470

Baglyok kupaktanácsa

A töltött tojás sokoldalúan bevethető barátunk lehet, akár hidegen, akár melegen. Ha válogatós gyereket nevelünk, ez a jópofa megoldás még a kis finnyás étvágyát is meghozhatja!

Töltött tojás, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:
6 db főtt tojás
6 dkg májkrém
5 dkg sajt
ízlés szerint só
1 teáskanál mustár
4 db fekete olajbogyó
1 közepes db paprika
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk. Sárgájukat egy kis tálba kikaparjuk, összekeverjük a májkrémmel, reszelt sajttal, mustárral, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tojásokat.
Olajbogyókat karikázunk fel, ezek lesznek a szemek. Paprikából kivágjuk a csőrüket, bármilyen fűszernövény levele a szárnyuk.

Töltött tojás melegen
Rizzsel körítve önálló vacsora lehet, hidegen – úgy értem, kihűlve – is nagyon finom, ezért nem fordult elő sosem, hogy ha egy kicsit nagyobb adagot sikerült készíteni, pocsékba menjen akár csak egy fél tojás is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!