Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 09. 12:00 | Somogyi Zoltán Max

Bagettini al mascarpone

Másnap este is puha a tészta, és nem morzsálódik a belőle készült bagett. Készítés közben könnyű vele dolgozni, nagyon jó állagú a tészta, szívből ajánljuk.

Hozzávalók:

– 150 g rétesliszt
– 500 g sima liszt
– 250 g mascarpone
– 25 g cukor
– 40 g friss élesztő
– 300 ml langyos tej
– 1/2 kiskanál só
– 50 g olvasztott vaj

A kenéséhez: tojás sárgája és tej
Elkészítés:

Lágy tésztát dagasztok az alapanyagokból, lefedve kelesztem 35-40 percet. Lisztezett nyújtólapra teszem, kettéveszem. Kinyújtom kb. fél centi vastag kör alakra. Felvágom 12 egyforma háromszögre. Szorosan feltekerem, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket. Egyszerre 8 db-ot teszek, megkenem a tojásos tejjel, és kelesztem még egy negyed órácskát.
Előmelegített sütőben, 180 C-on szép pirosra sütöm.

Bolyhos galuskaleves
Őseink megbecsülve minden maradékot, a száradt végeket, hasznosítottak mindent. Itt egy nagyon jó példa, ahol a szikkadt kenyér újjáéled egy nagyon finom levesben. Szeretném, ha az ilyen levesek teret nyerhetnének a tasakos levesek mellett. Munkában nem sokkal több, de itt tudjuk, mit teszünk bele, és mit eszünk.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!