Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 10. 15:00 | László Márta

Badacsonyi tyúkhúsleves vele főtt zöldségekkel

Badacsonyban, jó társaságban egy teraszon borozgatni, finomságokat kóstolgatni, a világ legjobb dolga. Ezzel az isteni levessel is ott találkoztam! Hiába, Badacsonyban még a zöldségeknek és a tyúkoknak is teljesen más íze van! Feltétlenül próbáld ki! 

Tyúkhúsleves, Kép: Kisfaludy-Ház és Étterem

Kép: Kisfaludy-Ház és Étterem

Hozzávalók: 

Tyúkmell csontjával 1,2 kg

30 dkg sárgarépa – 30 dkg fehérrépa

1 db zeller

1 db karalábé

1 db zöldpaprika

2 db vöröshagyma

15 szem feketebors

Só ízlés szerint

Petrezselyem ízlés szerint

3 liter víz

 

Elkészítés: 

Feldaraboljuk a tyúkot. Hideg vízben, lassú tűzön főzni kezdjük. Időnként lehabozzuk. Amikor a hús már közepesen  átfőtt és nincs habja, akkor hozzá adjuk a megpucolt zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, zeller, vöröshagyma, zöldpaprika, petrezselyem). Sóval és egész borssal fűszerezzük, végül készre főzzük. Jó étvágyat!

Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő
Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!