Facebook hozzászólás
438

Baconos csirkemell – spenótos, póréhagymás rizzsel

A piacok lassan megtelnek friss, színes idényzöldségekkel és -gyümölcsökkel, amellyel nemcsak az ebédünket tehetjük színesebbé, de a kiegyensúlyozott életmódunkba is könnyedén beilleszthetjük. Íme egy csirkés tavaszváró recept!

Kép: 11ground.com

Hozzávalók:

  • 1 szelet csirkemell
  • 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
  • egy nagy marék bébi spenót
  •  fél bögre barna rizs
  • 1-2 szelet bacon
  • egy apró darab póréhagyma felkarikázva

Elkészítés:

Egy kis lábosban olívaolajon pirítsuk meg a fél bögrényi barna rizst, majd öntsük fel dupla annyi forró vízzel, ízesítsük sóval. A megfőtt rizst keverjük össze a bébi spenóttal és a póréhagymával. Így sokkal izgalmasabb, egészséges és színesebb köretet kapunk. A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd egyszerűen helyezzük bele a fűszeres papiruszba és simítsunk kicsit rá, közepes lángon melegített, száraz serpenyőbe süssük mindkét oldalát 5-5 percig. Miután kivettük a csirkemellet, a még meleg serpenyőbe gyorsan dobjuk bele a bacon szeleteket, ami hamar megpirul. (Forrás: 11ground.com)

További csirkés finomságokat találhatsz az életforma receptjei között!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!