Facebook hozzászólás
470

Baconbe tekert csirkemell, a gyors hétköznapi vacsora

Nálam mindig van a mélyhűtőben csirkemell filé – a csontját külön csomagban fagyasztom le, szuper alaplevet tudok belőle főzni, vagy ha elég nagy a mennyiség, akár húslevest is -, ezért nem jövök zavarba, ha hirtelen kell valamit varázsolnom az asztalra.

Baconbe tekert csirkemell, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
1 db csirkemell filé
15 dkg vékonyra szeletelt bacon

bors
provence-i fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellet hosszában két darabra vágom, eltávolítom róla az apróbb, lelógó húsdarabokat, sózom, borsozom, meghintem a fűszerkeverékkel, majd baconbe tekerem mindkettőt úgy, hogy a szalonna mindenhol befedje a húst. Mindkét darabnak tépek egy akkora alufóliát, amibe kényelmesen be tudom majd csomagolni a húsokat. Úgy tekerem a csirkedarabokat a fóliába, mint egy szaloncukrot, jó alaposan lezárom a csomagot. 180 fokos sütőben 25 percig sül a hús, majd eltávolítom a fóliát róla, és néhány percig sütöm még a darabokat, hogy a szalonna szépen megpiruljon rajtuk. Kb. 10 perces pihentetés után vastagabb szeleteket vágok belőle, és salátával tálalom.

 

Baconbe tekert szűzérme
Tökéletes ünnepi fogás, nemcsak a szűzérme nemes volta miatt, hanem mert a tálalása is nagyon dekoratív. Ráadásul akár hiszed, akár nem, szinte alig van vele munka. Már csak egy látványos köret kell mellé, és kész az ünnepi vacsora!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!