Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 29. 18:00 | Hegyvári Zoltán

Babos quesadilla

A tortilla lapokban az a jó, hogy nagyon sokféle töltelékkel adhatjuk asztalra őket. No persze csak akkor, ha tartunk othon tortillát. Zoltán receptje eléggé meggyőző érv amellett, hogy legyen kéznél mindig egy csomag belőle.

Hozzávalók:

kolozsvári vagy császár szalonna
hagyma
fokhagyma
bab
chili vagy mexikói fűszerkeverék
darált sertés vagy marhahús
tortilla lapok
reszelt sajt

Elkészítés:
Hogy is készült? Nos a hagymát és a szalonnát egy serpenyőben összesütöttem, majd jött a fokhagyma, a Moralitos és a kétféle darált hús ( marha és sertés ), na meg só és bors. Amikor már az ízek összeálltak, a hús pedig túl volt az első sokkon, akkor jött egy fél doboz babkonzerv, aminek egy kevés leve is ment a serpenyőbe.

Miközben együtt rotyogott a sok összetevő, közben reszeltem egy halom sajtot. Amint felszabadult a serpenyő, már készült is az első quesadilla. Fontos, hogy semmi olaj – csak szárazon mehetnek a tészták a serpenyőbe. A sajt nemcsak finom, hanem ragasztóként is szolgál, úgyhogy ne sajnáljátok. A serpenyőre megy a fedő, majd egy gyors fordítás következik, és kész is a quesadilla.

Zoltán többi receptje itt olvasható.

Fűszeres indiai húsgolyók
Aki kedveli az indiai ízeket, a csípős, gazdagon fűszerezett ételeket, az imádni fogja ezt a bársonyos, telt szószban fürdő húsgolyós ételt.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

egyszerű, előétel, gyors, répa

Réparopogós – egyszerűen

Nincs már olyan messze a primőrök ideje, amikor tobzódhatunk a vitaminokban! Addig is itt a derék répa, ami mindig kéznél van!

Tovább
burgonya, egytálétel, gyors, olcsó, rozmaring

Falusi tepsis burgonya

Tegye fel a kezét, aki hulla fáradtan ért haza, kinyitotta a hűtő ajtaját, és megállapította, hogy nincs otthon semmi!...

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!