Facebook hozzászólás
242

Az ideális reggeli a hétvégén: sonkás-zöldfűszeres palacsinta

A hozzávalók hagyományosan ott lapulnak a magyar kamrák polcain, a végeredmény pedig igazi ínyencség! Az ízletes palacsintatekercsek ráadásul látványosak is. Próbálja ki a következő receptet, nem bánja meg!

Igazi ínyencfalat: sajttal is ízesítheti!

Hozzávalók:

30 dkg fimomliszt,

8 tojás,

4 dl tej,

2 dl szódavíz,

20 dkg füstölt, főtt sonka,

5 dkg margarin,

1 csokor petreszelyem,

20 dkg szemlemorzsa

só, bors, szerecsendió,

Elkészítés:

Elkészítjük a hagyományos sűrűségű palacsintamasszát, félórát pihentetjük, kisütünk belőle kb 8 palacsintát.A töltelékhez felkockázzuk a sonkát, forró margarinban pirítjuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Meghintjük 40 g liszttel, aztán felöntjük tejjel és addig főzzük folyamatosan kavargatva, míg a massza elválik az edény falától. Ekkor lehúzzuk a tűzről, gyorsan elkeverjük benne a 2 tojást és a finomra vágott petrezselymet.

A kisütött palacsintá közepébe tölteléket halmozunk, majd a két oldalukat szorosan behajva feltekerjük őket. A amradék 100 g lisztben és 3 tojásban megforgatjuk  atekercseket és már serceghetnek is a forró, bő olajban. tálalás előtt a felesleges olajat papírkendővel felitatjuk a tekercsekről. Párolt zöldségek, héjában főtt burgonya, rizibizi, snidlinges tartármátás illenek hozzá köretként.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!