Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 01. 15:00 | Krajcsó Judit

Seherezádé tortája

Ahogy a neve is jelzi, a torta receptje elég messziről érkezett, az arab világból. Elkészítése egyszerű, hozzávalói nálunk is jól ismertek, így nagyon valószínű, hogy a kedvenc sütik között találjuk hamarosan. Én már megsütöttem!

arab torta

Én már megsütöttem! Kép: Krajcsó Judit

Hozzávalók:

tésztához

7 tojásfehérje
7 kanál cukor
300 g durvára darált dió
100 g apró kockára vágott datolya
100 g mazsola
3 kanál liszt
1/2 csomag sütőpor
krémhez:
7 sárgája
7 kanál cukor
100 g főzőcsoki
250 g vaj
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a feldarabolt datolyát 1 kanál liszttel összekeverjük. A habba belekanalazzuk a diót, az előre beáztatott, lecsurgatott mazsolát, a feldarabolt datolyát és a két kanál lisztet a sütőporral. Finoman összekeverjük. Előmelegített sütőben 18o fokon kb 1o percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt és még 1o percig a sütőben tartjuk.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Gőzön megfőzzük a tojás sárgáját cukorral, hozzáadjuk a főzőcsokit. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt masszához hozzáadjuk.
A tésztát ketté vágjuk, megkenjük krémmel, majd a tetejét is beborítjuk a krémmel

Díszíthetjük tejszínhabbal, de a tetejét megszórhatjuk darált dióval is.

 

8 emeletes banános boldogság – sütés nélkül
Az ünnepnapjaink egyik legkedveltebb sütés nélküli desszertje, főhőse pedig a banán. Igaz, hogy 8 emeletnyi magas, de egyáltalán nem fárasztó elkészíteni, ráadásul szemnek is, szájnak is boldogság. No és nem utolsó szempont, hogy a sütőt se kell bekapcsolni miatta.

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!