Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 11. 18:00 | Somogyi Zoltán Max

Almás túrós sütemény

Se tésztagyúrás, se nyújtás, se szaggatás, csak keverés és kavarás. Ebben a sütiben az a jó – a végeredményen kívül persze -, hogy a tepsi mellett egyetlen edény elég az elkészítéséhez, amiben összekeverjük az alapanyagokat.

Hozzávalók (egy 30×40 cm-es tepsihez) :
Tészta:
1/2 kg túró
7 dkg lágy vaj
3 ek búzadara
1 ek liszt
5 ek kristálycukor
2 egész tojás
csipet só
reszelt citromhéj
1 cs vaniliás cukor
1/2 mk szódabikarbóna (vagy 1 mk sütőpor)
1 mk vanília kivonat
1 mk mézes sütemény fűszerkeverék

Tetejére :
3 db közepes alma
2 csipet őrölt fahéj
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 tojás

Elkészítés:
A tészta alkotó elemeit összekevertem, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítem. Az almákat meghámozom, kivágom a magházát, cikkere vágom, szépen elterítem és finoman meghintem fahéjjal. A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverem, és a tetejére terítem. Előmelegített sütőben, 180 c-on sütöttem kb 35-40 percet.

Túró, Kép: ÉF archív

Kép: ÉF archív

 

 

 

Összeszedtük nektek három kedvenc túrós receptünket, elég értük a képre kattintani!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!