Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 11. 18:00 | Somogyi Zoltán Max

Almás túrós sütemény

Se tésztagyúrás, se nyújtás, se szaggatás, csak keverés és kavarás. Ebben a sütiben az a jó – a végeredményen kívül persze -, hogy a tepsi mellett egyetlen edény elég az elkészítéséhez, amiben összekeverjük az alapanyagokat.

Hozzávalók (egy 30×40 cm-es tepsihez) :
Tészta:
1/2 kg túró
7 dkg lágy vaj
3 ek búzadara
1 ek liszt
5 ek kristálycukor
2 egész tojás
csipet só
reszelt citromhéj
1 cs vaniliás cukor
1/2 mk szódabikarbóna (vagy 1 mk sütőpor)
1 mk vanília kivonat
1 mk mézes sütemény fűszerkeverék

Tetejére :
3 db közepes alma
2 csipet őrölt fahéj
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 tojás

Elkészítés:
A tészta alkotó elemeit összekevertem, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítem. Az almákat meghámozom, kivágom a magházát, cikkere vágom, szépen elterítem és finoman meghintem fahéjjal. A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverem, és a tetejére terítem. Előmelegített sütőben, 180 c-on sütöttem kb 35-40 percet.

Túró, Kép: ÉF archív

Kép: ÉF archív

 

 

 

Összeszedtük nektek három kedvenc túrós receptünket, elég értük a képre kattintani!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!