Facebook hozzászólás
624

Almás káposztasaláta – egy pikáns köret

A zöldség és a gyümölcs véletlen találkozásából született ez a fantasztikus köret. Az elkészítése sem hagyományos, az ízéről nem is beszélve. Sült húsok mellé egészen egyedi és kedvelt kísérő lesz.

A kép illusztráció Kép: Pixabay

Hozzávalók  (6 személyre):

  • 1 kg fejes káposzta,
  • 3 közepes alma,
  • 1 fej hagyma,
  • kb. 2,5 dl víz,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 teáskanál köménymag (egészben)
  • só,
  • egy kevés cukor vagy pár csepp folyékony édesítőszer.

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeljük. A káposztát legyaluljuk, egy nagy lábasba tesszük és megsózzuk, majd hozzáadjuk a hagymaszeleteket és a vizet. Fedő nélkül, nagy lángon kb. 7 percig kevergetve pároljuk. Egy kis lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos rántást készítünk. A kész rántást és a köménymagot a káposztához keverjük, és további 5 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és hozzákeverjük az almagerezdeket; végül sóval és cukorral ízesítjük. Forrón tálaljuk. Remek köret mindenféle sertés, és csirkehúshoz.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!