Facebook hozzászólás
298

Almás káposztasaláta – az ősz vitaminbombája

A káposzta és az alma az őszi-téli időszak nélkülözhetetlen vitaminforrása. Most összeálltak egy fantasztikus salátává, hogy dupla dózisban erősítsék az immunrendszerünket. Sült húsok mellé, de önállóan is élvezhetők.

A káposzta minden formában ajánlott vitaminforrás Kép: Pixabay

Hozzávalók: (6 személyre)

  • 1 kg fejes káposzta,
  • 3 közepes alma,
  • 1 fej hagyma,
  •  kb. 2,5 dl víz,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 teáskanál köménymag (egészben)
  • egy kevés cukor vagy helyette pár csepp folyékony édesítőszer.

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük, a káposztát megtisztítjuk, megmossuk legyaluljuk, egy nagy lábasba tesszük és megsózzuk. Hozzáadjuk a hagymaszeleteket és a vizet, majd fedő nélkül, nagy lángon kb. 7 percig, kevergetve pároljuk. Egy kis lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos rántást készítünk; a rántást és a köménymagot a káposztához keverjük, s további 5 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és hozzákeverjük az almagerezdeket; végül sóval és cukorral ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Remek köret mindenféle sült hús mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!