Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2009. augusztus 08. 09:10 | PP-Eletforma

Alföldi rakott palacsinta

Ebben a nagy hőségben palacsintát sütni? Öngyilkosság mondják sokan. De mit tegyek, ha ezt kívánom és az egész családom így van vele. Már másnaponta sütök, gyümölccsel lezárva az evést. Jó étvágyat Önöknek is! 

Alföldi rakott palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 720 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

palacsinta

– étolaj
– 1 csipet só
– szóda
– 1 evőkanál kristálycukor
– 3 dl tej
– 3 tojás
– 25 dkg finom liszt

Töltelék

– 6 dkg kakaópor
– 1/2 vaníliarúd
– 1 dl tejszín
– 20 dkg darált dió
– reszelt citromhéj
– 1 csomag vaníliás cukor
– 25 dkg kristálycukor
– 5 dkg mazsola
– 5 tojás
– 1 dl tejföl
– 15 dkg vaj
– 25 dkg tehéntúró
– 30 dkg baracklekvár

Elkészítése

A felütött tojásokat elkeverjük a cukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát félórát pihentetjük, majd felforrósított olajon, serpenyőben a palacsinták mindkét oldalát pirosra sütjük.
Ezután egy palacsintát megkenünk diótöltelékkel, erre egy másik palacsintát helyezünk, amelyre az elkészített túrókrémből kenünk. A következő palacsintát kakaóporral és cukorral hintjük meg, erre ismét palacsintát borítunk, melyet barackízzel kenünk meg. Ezt így ismételjük mindaddig, amíg az anyagokból futja.
A rétegezést megvajazott tepsin végezzük. A palacsintát mérsékelt hőfokú sütőben 5-10 percig sütjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, cukorral és barackízzel elkeverjük. Nyomózsákkal a palacsintatorony
tetejére spricceljük, majd a tésztát újra a sütőbe tesszük, amíg a hab szép pirosra sül. Úgy vágjuk fel, mint a tortát.

Töltelék
A túrót áttörjük, 5 dkg olvasztott vajjal és a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a mazsolát,
10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd az egészet ismét jól összekeverjük. Kevés tejszínt 10 dkg cukorral és vaníliával felforralunk, hozzáadjuk a
darált diót, és éppen csak felfőzzük.

www.videkize.hu

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

egészséges desszert, gyümölcs, köles, kölestej

Kölestej gyümölccsel

A köles olcsó, rendkívül egészséges, lúgosító álgabona, amely tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal. Szuper táplálék.

Tovább
fagyi, fagylalt, házi fagylalt, madártej, nyár

Madártej fagylalt

Nem szükséges megvennünk a rengeteg tartósítóval, ízfokozóval teletömött bolti fagylaltokat, otthon is készíthetünk fagyit.

Tovább
hagyma, olaj, paradicsom, recept, salátalé

Paradicsomsaláta

Egy biztos, olyen ízletes, csodálatos paradicsom sehol a világon nem terem, mint nálunk!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!