Facebook hozzászólás
314

Akkor most jöhet a savanyúleves!

Ez egy igazán pikáns és sok zöldséggel jól megrakott leves.Szerintünk egy hosszútávú fogyókúrához is jó társ lehet, kicsit soványabb hússal. Vagy akár egy hétvégi bál utáni józanítónak is beválik.

Hozzávalók :

  • 50 deka disznóhús
  • 20 deka sárgarépa
  • 20 deka leveszöldség
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 babérlevél só, bors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 citrom, pici olaj (1 evőkanál)
  • 1 kanál ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Pici olajon az apróra vágott disznóhúst megpirítjuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, a sárgarépát, és a petrezselyemzöldet. Közben a vöröshagymát láng fölött megbarnítjuk (én egy hosszú szárú villára felszúrom, gázrózsa fölött ). A dinsztelt zöldséges-húsos masszát megfűszerezzük, felöntjük vízzel és beletesszük az egészben hagyott hagymát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Amikor kész, a tojással és tejföllel készült habarást belekeverjük. Karikára vágott citrommal tálaljuk.

A zöldséges-túrós muffint kóstoltad már? Adjuk a receptet!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!