Facebook hozzászólás
328

Ahogy Márti csábít: finomság pasiknak a meccshez és a sörhöz

Ez a recept akkor jön be igazán, ha szereted a pizzát. Az alapja ugyanis az olasz kiválóság tésztája, de a töltelék ezúttal nem „hűtőszekrénytakarításból” ered. A hagyományos eljárással ugyanis darabokra hullana szét. Nos, itt egy meghökkentőnek tűnő módszer, amit még egykori barátomtól, a hajdani kiváló hajószakácstól, Kunszt Gábortól tanultam. Örök hálám érte!

Rendszerint én készítem a pizza tésztáját is, mert valahogy annak igazi „mamma” illata van. Ha nincs időd, vegyél valamelyik szupermarketben kész tésztát, és azt nyújtsd ki! Most azt mutatom, amikor a tésztát „mammásan” készíted!

Pizzatésztás - sonkás, sajtos - tekercs, Kép: László Márta
Egy jó sörözéskor evőeszközre nincs is szükség! Kép: László Márta

Hozzávalók: 

  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 ek olaj
  • 1 mokkáskanálnyi cukor
  • pici tej az élesztő futtatásához
  • 12 szelet sonka
  • 12 szelet sajt
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • 8 ek margarin v. vaj
  • 2 ek méz
  • pici bors

Elkészítés:

Este felfuttatod az élesztőt, majd egy keverőtálban a liszthez öntöd. Jól összedolgozod, majd egy konyharuhával letakarod. Másnap reggelig hagyod pihenni. Adsz hozzá kb. másfél deci langyos vizet, majd lassan 2 ek. olajat. Az egészet nagyon alaposan összedolgozod. Addig dagasztod, amíg le nem válik a kezedről. Ekkor megint letakarod egy konyharuhával, és addig pihenteted, amíg kétszer akkora nem lesz! Ekkor kinyújtod a tepsid méretére, és megint hagyod fél órát pihenni. A maradék olajjal megkened a tészta tetejét. Elrendezed a sonka-, majd rá a sajtszeleteket. A trükk most jön! A hosszabbik felétől jó szorosan feltekered az egészet, mintha kakaós csigát csinálnál, és ugyanúgy kb. 1,5 cm-es szeleteket vágsz a rúdból. A sütőpapírral kibélelt tepsibe rakod a guszta kis csigákat. Egy kisebb lábasban lassan felmelegíted a vajat, hozzáadod a mézet, a mustárt, a szószt, a borsot, majd a tekercseket gondosan, oldalról is bekened vele, a maradékot pedig ráöntöd. Előmelegített sütőben, 175 C fokon 20-25 perc alatt készre sütöd! Légy óvatos, figyelj, nem minden sütő egyforma! Jó étvágyat!

Ha ez ízlett, kóstold meg egyszerű kis pogácsámat! Ez is jó a meccshez! 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!