Facebook hozzászólás
606

A sokoldalú tiramisu

A tiramisut mindenki szereti, elkészíteni gyerekjáték, azonban azt vajon tudod-e, hogy variálni is lehet számtalan módon? Megmutatjuk, mi hogyan csináljuk.

 

Tiramisu, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Itt van rögtön egy hamis tiramisu, amiben a mascarpone helyét a tejföl veszi át, ettől kicsit talán még könnyedebb desszertet kapunk.

Málnás tiramisú, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Ági málnával kombinálja a mascarponés édességet, ettől aztán olyan üde lesz a tiramisuja, amiért mindenki odáig lesz, és a receptet követeli.

Eszünkbe nem jutna, hogy karamellával kombináljuk ezt a sütit, de Györgyi torta formára alakította, és gazdagon csempészett a rétegek közé – na meg a rétegek tetejére – karamellát. Csodás a végeredmény!

Karamellás tiramisu torta, Kép: Csánk Györgyi
Karamellás tiramisu, Kép: Csánk Györgyi

A következő meglepő variáció a gesztenyés tiramisu, amibe gesztenyemasszával házasítjuk a krémsajtot, és adunk hozzá jófajta rumot is. Kényeztető télies desszert.

A poharas tiramisuban a mascarpone átadta a helyét a könnyed túrónak, pohárba költözött, és egy szempillantás alatt elfogyasztható édesség lett belőle.

Mutatunk egy friss, tavaszias, gyümölcsös változatot is.

És akkor itt egy barackos is, aminek a receptjében zselatin van, aminek a magunk részéről nem vagyunk barátai, de hát ahány ház, annyi szokás.

Végül pedig, de egyáltalán nem utolsó sorban álljon itt az eredeti recept, amit minden mascarpone rajongónak szeretettel ajánlunk figyelmébe.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!