Facebook hozzászólás
297

A magyar ízlés és az olasz konyha fenomenális találkozása

Az olaszos tészták közül talán ez a recept áll a legközelebb a magyar ízléshez. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint azzal a további nyolcvannal is, amely a szalonnás makaróni mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.

Nem lehet elrontani – Kép: PP

Hozzávalók
15 deka makaróni tészta
1 közepes hagyma
1 konzerv hámozott paradicsom
3 deka szalonna
5 deka mozzarella
1 deci tejszín
5 deka vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

 Elkészítése:
A makaróni tésztát lobogó forró, sós vízben 5 perc alatt „al dente”-re, vagyis félpuhára főzzük. Közben egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.  A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük (a szalonna zsírja helyett használhatunk olajat is). Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és annak sűrű levét, majd csökkentett lángon 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor jöhet hozzá a tejszín, a só és a bors, majd újabb 5 perc elteltével a szalonna. Ekkor a vajjal és a tésztával összeforgatjuk a szalonnás öntetet, tűzálló tálba tesszük, megszórjuk a morzsával, és rátesszük a csíkokra vágott mozzarellát. 210 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Életforma-tippek

 

 

Ehhez a recepthez többféle tepsi közül válogathat
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
a
a

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!