Facebook hozzászólás
847

A legjobb bulik elengedhetetlen kelléke: sós lepények pestóval, paradicsommal

Mindenféle alkalomra nagyon szeretem készíteni, mert gyorsan elkészül, egyszerű hozzávalókból áll, és kivétel nélkül mindenki imádja. Nem elhanyagolható szempont, hogy még mutatós is. Főleg melegen finom, egy pohár borral, de nemcsak buli alkalmával készítem, hanem gyors ebédként is megállja a helyét.

Pestós paradicsomos lepény Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

egy csomag mélyhűtött leveles tészta
2 dl készen vásárolt pesto mártás
2-3 db paradicsom
1 db tojássárgája
feta sajt
friss bazsalikom levelek
só, bors

Elkészítés:

A leveles tésztát felengedtetem, majd lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtom. Egy 10-12 cm átmérőjű formával köröket szúrok ki belőle, majd egy kisebbel még egy kört csinálok a közepébe, de azt nem vágom ki, hanem csak megjelölöm a forma mentén a tésztát.
Ezt a középső részt megszurkálom sűrűn villával, ez meg fogja akadályozni, hogy a tészta ott felemelkedjen. A tészta peremét megkenem a felvert tojássárgával, majd egy-két evőkanál pestot kanalazok a tészta közepére. Ezután a vékonyra szeletelt paradicsomot teszem rá. Sózom, borsozom.

220 fokos sütőben 15 perc alatt szép pirosra sül. Tálaláskor friss bazsalikom levelekkel díszítem. El lehet készíteni szögletes formában is, akkor éles késsel egy centis peremet karcolok a tésztára, és így dolgozom vele tovább. Erre a szögletesre fetát is morzsoltam.

Sajtos roló, ahogy Márti szereti
A cím megtévesztő, mert Márti a sajtos rolót minden módon szereti! Azért mégis a kicsi, egy, maximum két harapásra szájban eltűnő darabokra szavazok, és persze arra, amelyikben sok a sajt, és a krém nincs teli tömény margarinnal! Mutatjuk ennek a másik észvesztően jó nasinak a receptjét!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!