Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 17. 12:00 | Kandikó Éva

Sonkás kiflik az ünnepre

Még most is neki lehet állni megsütni ezeket a kifliket, összesen 15 perc kelesztésre van szükségük, nem többre. Füstölt, főtt sonka a töltelékük.

Sonkás kiflik, Kép: Bárkovics Beáta

Kép: Bárkovics Beáta

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1,25 dl tej
1,25 dl víz
1/2 evőkanál só
1/2 evőkanál cukor
1/2 dl olaj
Töltelék:
12,5 dkg vaj
40 dkg főtt, füstölt sonka
a kifliket lekenni 1 db tojás

Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket. A sonkás daráljuk finomra, keverjük össze a vajjal, osszuk öt egyenlő részre. Egy tálba öntsük bele a tejet, a vizet, az olajat, morzsoljuk bele az élesztőt. Nem kell felfuttatni. Mehet bele a só, a cukor, végül kezdjük el adagolni a lisztet, dagasszunk könnyen kezelhető tésztát, amit szintén öt egyenlő részre osztunk. A gombócokat egyenként kör alakúvá nyújtjuk, megkenjük a töltelék ötödével, Pizzavágóval először négybe vágjuk a kört, majd minden negyedet még háromfelé. A háromszögek alapjától felcsavarjuk a kifliket. Kb. 2 cm távolságra egymástól sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kiflicskéket. Ebből az adagból 60 db lesz. A kiflik tetejét lekenjük tojással, megszórhatjuk szezámmal, köménnyel, mákkal, majd a sütőlemezen hagyjuk 15 percig kelni. Végül 160 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a kifliket.

Körözött, a tavaszi sláger
A körözöttet sokféleképpen elő lehet adni, én azt a variációt, amelyikben nincs juhtúró, kevéssé preferálom. Az én változatom így készül.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!