Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. szeptember 20. 18:00 | Somogyi Zoltán Max

Kólás muffin

Első hallásra és ízlelésre mindenki a Cola ízét keresi. Igazából itt az üdítő ital szénsav tartalmát használjuk térfogatnövelőnek, ezzel könnyítve a tésztát. A másik problémát a tejszín és Cola ízének összepárosítása okoz. Ez sokaknak okoz egy kis visszatartó erőt, a recept kipróbálásában. Tapasztalatból mondom, ez a két ellentétesnek tűnő alapanyag nem érződik a kész tésztában. 

Hozzávalók:
– 220 gr liszt
– 30 g kakaó
– 150 g cukor
– 1 cs. sütőpor
– 2 tojás
– 50 g olaj
– 50 g folyékony tejszín
– Coca Cola 125 gr (de lehet light, zéró vagy az általunk kedvelt márka)
– 25 g csokoládé gyöngyöt
Máz:
– 100g porcukor
– 1 evőkanál kakaó por
– 2-3 evőkanál Cola
Elkészítés:

Keverjük ki a tojást a cukorral habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat, folyékony tejszínt és kólát a végén. Jól dolgozzuk össze.
Szitáljuk össze, a lisztet, a sütőport és a kakaót, és adjuk hozzá a folyékony tojásos-cukros -tejszínt. Keverjük össze, de nem sokáig. Vajazzuk és lisztezzük ki a muffin formákat, vagy tegyünk bele muffin papírokat. Kanalazzuk bele a tésztát, szórjuk meg a csokoládé forgáccsal, tegyük 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percre.A mázhoz keverjük ki egy kevés Colával, addig míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a kakaót és a maradék Colát is. Ezzel vonjuk be, és hagyjuk egy megdermedni. Érdemes a mázat, eredeti, gyári porcukorral készíteni, mert abban van annyi keményítő, amitől meg fog kötni. Ha házilag készítünk porcukrot, a daráláskor tegyünk hozzá egy csapott mokkáskanál (kukorica) keményítőt, így be fog sűrűsödni a mázunk.

Nektarinos muffin
Annyira szeretem a muffin recepteket, olyan sokféle módon variálhatóak, annyi mindennel lehet turbózni őket, legfeljebb két edényt kell használnunk az összekeveréséhez, ha ügyesek vagyunk, 35-40 perc alatt el is készül.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burgonya, leves, ősz, spenót

Egyszerű spenótleves

A spenótot sokoldalúan használhatjuk a konyhában, leves, rétes, pite, főzelék, lasagne készülhet belőle.

Tovább
bab, kesudió, ősz, ragu, spenót

Kesudiós, spenótos babragu

Igazán különleges és ínyenc étel ez a babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Tán még a gyerek is megeszi...

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!