Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 23. 16:00 | Hegyvári Zoltán

Saslik

Négy perc alatt megnézhetitek, hogyan készíti Zoltán a saslikot, a leírás alapján pedig saját magatok is elkészíthetitek azt. Csirkéből, sertésből, pulykából is remek.

Hozzávalók:

1 szűzpecsenye

2-3 fej vöröshagyma

4-5 fej barna csiperke

2-3 fej paradicsom

szalonna

kolbász

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, majd felkockázzuk, a hagymát nyolcrét vágjuk, a gombákat negyedeljük, a szalonnát és a kolbászt felcsíkozzuk, a paradicsomoknak pedig csak a húsrészét vágjuk fel, majd beszaladunk a kis kardocskákért a konyhába. A húsokat alaposan besózzuk, majd elkezdjük felhúzogatni az összetevőket a rudakra. A grillrács már jócskán meleg, felpakoljuk a saslikokat a tűztérre, majd lecsukjuk a tetőt, és megisszuk a jéghideg rozénkat. Míg a húsok és a zöldségek puhulnak, addig egy vegyes saláta mixet balzsamecettel bekeverünk, majd visszatérünk a grillrácshoz, és pakolgatjuk, forgatjuk a saslikokat. A szűzpecsenyének nem kell sok hőterhelés, könnyen átpuhul, és mégis szaftos, ízletes marad. Tehát nem kell túlsütni, ha már megkapta a külső pörzsréteget, akkor már nagyjából kész is van – a zöldségek pedig szintén már szépen meggrilleződtek, tehát lehet is tálalni.  Zoltán többi remek receptjét itt olvashatjátok.

Nyakig a pácban – avagy a grillezés rejtelmei
Mit csináltok a hétvégén? Gyertek át, sütögetünk valamit a grillen, iszunk hozzá jó hideg fröccsöt, dumálunk egy jót, a gyerekek játszanak. Rendben? Akkor 7-re várunk benneteket! Sok családnál hangzik el ez a beszélgetés mostantól egészen október végéig, ameddig tart a grill szezon.

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!