Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 06. 18:00 | PP-Eletforma

Grillezett csirkemell sült zöldségekkel

Gayer Taubert Szilvia lelkes olvasónk sok receptet küldött nekünk, ez a grillezett csirkemell igazi adu ász lehet, mert gyors vacsorának éppúgy megfelel, mint vendégvárónak, vagy nyári grillpartik fogásának.

Grillezett csirkemell sült zöldségekkel, Kép: Gayer Taubert Szilvia

Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók 4 főre:
1 kg csirkemell filé

A páchoz:
1 csésze olívaolaj
2 fej fokhagyma
2 evőkanál tej
1/2 kiskanál cayenne bors
1 kiskanál só

Az olívaolajat, a borsot és sót összekeverjük, belenyomjuk a két fej fokhagymát és hozzákeverjük a tejet. A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, majd belekeverjük a pácba. Addig hagyjuk pácolódni, míg előkészítjük a zöldségeket és a dressinget.

Kapros dressing:
2 dl tejföl
3 evőkanál natúr joghurt
ízlés szerint kapor,fokhagyma,só

A kaprot nagyon finomra aprítjuk,a fokhagymát átpasszírozzuk és összekeverjük a tejföllel, sóval és joghurttal. Hűtőben pihentetjük tálalásig.

Grillezett zöldségek:
2 db cukkini
1 db padlizsán
5 db burgonya
8 db koktélparadicsom
néhány szelet sonka (elhagyható)
néhány gömb mini mozzarella (elhagyható)
madársaláta (elhagyható)

Alaposan megmossuk,megtisztítjuk a zöldségeket. A cukkinit és a burgonyát felkockázzuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A padlizsánt felkarikázzuk, a karikákat negyedeljük. Grilltálcára helyezzük őket, meglocsoljuk olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük. A zöldségeket lefedjük alufóliával, majd a grillre helyezzük.

Mellette elkezdhetjük sütni a pácolt csirkemelleket, közben páclével locsolgatva.

Tálaláskor a csirkemell tetejére került a padlizsán és a sült paradicsom. A cukkini és burgonya köze prosciutto sonkát tettem, valamint a zöldségekre mozzarella golyókat, illetve egy kis madársalátát. De ez ízlés szerint változtatható. A dressinget külön tálkába tálaltam, kinek hogy szimpatikus. Nekem a csirkével jobban esik, de biztos van, aki a zöldségekre teszi szívesebben. Így mindenki ahhoz fogyaszthatja, amihez szeretné.

Isteni vendégváró receptek
Könnyen elkészíthetők és különlegesek. póréhagymás reteksaláta márványsajttal, kapros-juhtúrós burgonya és parajos csusza. Próbálja ki Ön is, nem fogja megbánni!

http://www.eletforma.hu/kitchen-aid

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burger, fasírt, kendermag, vegán, vöröslencse

Vegán lencseburger

Jól bírja strapát, szállítható, szendvicsekben magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, másnap is finom, hidegen és melegen egyaránt.

Tovább
alaplé, krémleves, tejszín, zeller

Zellerkrémleves

Érdemes egy évadzáró zellerkrémleves partit tartani, szuper megkoronázása lesz ez az érdekes sajt chips.

Tovább
kukoricaliszt, nemzeti étel, pupusa

Pupusa

Egy könnyű, gyors vagyora mindig jól jön, és ha kicsit különlegesebb is, mint amit megszokott a család, az külön pozitívum.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!