Facebook hozzászólás
4 294

100 éves családi recept a mogyorótorta – Mártitól

Ezt a receptet még a nagymamám is az anyukájától tanulta. Képzeljétek hozzá a pörkölt mogyoró isteni ízét, illatát! Csodás őszi recept, de még a karácsonyi asztalon is viszi a pálmát! Amit a képen láttok, az maga a csoda, és az édesanyám munkája! Fogadjátok szeretettel!   

Kép: László Márta

A legegyszerűbb, ha veszel kész tortalapot. Ha nem, íme a piskóta receptje is!

Hozzávalók a tésztához:

Tipp
Mivel a mogyorókrém fehér színű, csinosítsd a tortádat azzal, hogy a tésztája kicsit barnás legyen. Azt úgy kell, hogy a piskóta tésztájának összerakásakor 1-2 kanál liszt helyett kakaót teszel bele!
  • 6 tojás
  • 2 ek víz
  • 8 csapott ek rétesliszt
Fontos
Sütés alatt nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta!

Elkészítés:


Hozzávalók a krémhez:
A habüstben a tojásfehérjékhez hozzáadom a vizet, és kemény habbá verem. Közben lassan hozzáadom a cukrot, egyenként a sárgákat, majd a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép sárgára sütöm! Addig nem nyúlok hozzá, amíg túl forró, csak utána borítom ki óvatosan egy deszkára, vagy főzőlapra.

  • 15 dkg pörkölt mogyoró
  • 1 dl forró tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojás
Kép: László Márta

Elkészítés:

A sütőben megpörkölt mogyorót ledarálom, majd leforrázom a tejjel. Kihűlés után hozzáadom a vajat, a porcukrot, legvégül a tojást. Egészen fehérnek kell lennie a habnak. A piskótát felszeletelem, a krém egy részét a lapok között kenem el, a maradékkal kívülről befedem az egész tortát. A tetejét pörkölt mogyorószemekkel díszítem. Van, aki szeret hozzá egy „pötty” tejszínhabot is!
Tegyétek el a receptet karácsonyra is, mert igazán feldobja a hangulatot!
Jó étvágyat!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!