Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. február 13. 19:00 | Krajcsó Judit

EGYENJOGÚSÁG

Tóth Gabi megint megmondta a magáét

A idén az egyenjogúságot helyezi fókuszba GLAMOUR Women of the Year, amelynek kapcsán három sikeres nő : Tóth Gabi, Viszkok Fruzsina és Molnár Nini mesélnek a nők és férfiak közti egyenlőség helyzetéről.

A férfiak büszkén állítják, hogy a  nemek közti egyenlőség egy létező és megvalósult jelenség, a nők mégis újra és újra az ellenkezőjét tapasztalják.
A Glamour Women of the year 2017-es jelöltjei egytől egyig olyan nők, akik professzionalizmusuk, szakmai sikereik mellett személyiségükkel és hozzáállásukkal is inspirálják nőtársaikat. Tóth Gabi határozott és céltudatos nőként százezreket inspirál és őszintén meri vállalni a véleményét, akkor is, ha az nem nyeri el mindenki tetszését.

Tóth Gabi

Tóth Gabi

Soha, semmi miatt, senkinek sem szabad hagynia azt, hogy megkülönböztetés érje, vagy valamilyen okból – bárki – megakadályozza, hogy elérje a céljait. Ha egy férfi dühös valamiért, akkor heves a vérmérséklete, ha egy nő emeli fel a hangját, akkor egy hisztérika. Amikor egy fiú határozott, akkor kemény, ha nőként mondasz kicsit keményebb kritikát, akkor féltékeny vagy, a ciklusod befolyásol vagy hiányzik az életedből az intimitás. Mások vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy másként is kell kezelni bennünket” – mondta Az Év Énekesnője kategória egyik esélyese.

Viszkok Fruzsina valódi véleményvezér, tanácsait, látásmódját több mint százezren követik a közösségi médiában. A húszas éveiben járó lány mára saját csatornáin keresztül éri el követőit és világmárkák kérik fel termékeik tesztelésére.

viszkok_fruzsi

Viszkok Fruzsina

Úgy tapasztalom, hogy a XXI. században sokan megfeledkeznek a nemek közötti eltérő bánásmódról, pedig a női egyenjogúságért vívott harc még mindig ugyanolyan fontos, mint 50 évvel ezelőtt. A saját platformjaimat igyekszem a női sokszínűség bemutatására is használni, hogy megmutassam mindenkinek, akit elérnek a videóim és posztjaim: igenis képesek vagyunk az élet minden területén helytállni. Szerintem a legkézenfekvőbb és legegyértelműbb különbség továbbra is a fizetésekben nyilvánul meg. Még ma is hatalmas különbségek vannak egy ugyanolyan pozíciót betöltő férfi és nő keresete között, amire semmilyen magyarázat nincs” – fogalmazta meg véleményét Fruzsi, akit Az Év Közösségimédia Sztárja kategóriában jelöltek a Glamour olvasói.

Molnár Nini a magyar kortárs divat kiemelkedő képviselője, táskái minden nőnek valódi társává válnak a mindennapokban. A sikeres tervező felelősnek érzi magát abban, hogy ismertségével segítse nőtársait.

molnar_nini

Molnár Nini

Szerintem még elég sok területen van különbség a férfiak és a nők megítélése között: egyik talán a munkahely, hiszen a nőknek többnyire nehezebb magas beosztásba kerülnie és ezáltal sokszor a fizetésük is nehezen éri el a férfitársaikét. Sajnos ez a mentalitás sokszor bennünk, nőkben is megragad, és talán tudat alatt, de hajlamosak vagyunk még mindig azt gondolni, hogy nekünk a háttérben kell maradnunk” – osztotta meg észrevételeit Az Év Kiegészítőtervezőjének jelölt Nini az egyenjogúság helyzetéről. (Képek: sajtóanyag)

3 sikeres nő, akikről még biztosan hallani fogunk
A Glamour Women of the Year idei jelöltjei között nagyon sok olyan fiatal nő van, aki még alig múlt húszéves, de máris hatalmas szakmai sikereket tudhat maga mögött. Elbűvölő személyiségük kivételes tehetséggel párosul, emiatt szavazták őket az olvasók a legjobb jelöltek közé.

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!