Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2011. június 14. 22:21 | PP-Eletforma

SZEX ÉS HALÁL

Egy nő alatt akarok meghalni!

A szexuális kapcsolatban a férfiak vállalnak nagyobb kockázatot, ugyanis nem ritka, ha az orgazmus közben vesztik életüket.A nők esetében jóval kevesebb hasonlóról hallani. 

 A szakemberek is úgy vélik, hogy az ilyen halál inkább az erősebb nemre jellemző, mert a férfiak szervezetét jobban igénybe veszi az együttlét. Emellett akadnak, akik direkt vágynak az ilyen halálra, mert az elmúlás legszebb formáját látják benne.

Bede Zsuzsa szexológus szerint "a férfiaknak jóval nagyobb az esélyük, hogy a földi gyönyörök közben költözzenek át a túlvilágra".

Az előbbieket a statisztikák is alátámasztják, ugyanis a férfiakból sokkal több energiát vesz ki a szeretkezés.  Negyven felett pedig, főleg stresszes állapotban érdemes jobban odafigyelni magukra, ugyanis ilyenkor már tényleg végzetes következménye lehet a szexnek.

Az Arztliche Praxis című folyóirat már 1999-ben nyilvánosságra hozta a frankfurti kutatók munkájának közbülső eredményeit:

 -21 ezer felboncolt ember közül 39 halt meg nemi aktus közben, és ezen belül tízből nyolcan nem a hitvesi ágyban. Az áldozatok között csak két nő volt.

Brit tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy a nemi aktus közben bekövetkezett, regisztrált halálesetek háromnegyed része házastársi hűtlenkedés közben következett be.

A nőknél persze ez a veszélyeztettség a koruk haladtával egyre ritkább.

A közfelfogás azonban nem a félelmekről szól: valójában sok ember vágyik rá, hogy ilyen módon szenderülhessen örök álomba.

De mégis mit ér az élet a halál nélkül? A szerelem a szex nélkül? A szex a szerelem nélkül? A halál az élet nélkül? S a halál szex nélkül…?

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!