Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2010. május 04. 21:36 | PP-Eletforma

TANTRA

A földöntúli kielégülés titka!

Ha unja azt, hogy az együttlét rutinná, elsietett aktussá, gyengédség nélküli cselekvéssé vált, akkor változtasson, és ébredjen rá: máshogy is lehet. A tantrikus szex az öröm, a gyengédség, a kielégülés egészen új módját mutathatja meg annak, aki kipróbálja.

De mit is jelent ez a szó, amelyet egyre gyakrabban hallunk, de nem valószínű, hogy értjük is. A tantra (amely eredetileg szanszkrit szó, jelentése fonal, lánc) egy rituális és vallási rendszer, a maga szent írásaival és szabályaival. Része egy olyan módszer, amely a szexuális energiát a spirituális energiával köti össze: vagyis az orgazmust nem hagyja pusztán testi síkon, hanem szellemi örömmé teszi.

A tantrikus szex szerint a férfiak és a nők istenek, illetve istennők hasonmásai, akik a szenvedélyben egyesülnek, ráébrednek isteni mivoltukra, és az istenek mintájára érik el a beteljesülést. A tantra szakít azzal a felfogással, hogy a szex bűnös dolog, nem: a szexualitás a legszentebb rítus, amit egy másik emberrel megoszthatsz. Amikor a pár egyesül, akkor megérzik egymás nemét, a férfi átérzi a nő nőiességét, a nő pedig partnere férfiasságát.

Ez a fajta szeretkezés nagyon lassú és ellazult, más hozzáállást kíván, mint egy gyors szex, hiszen néha akár több óráig is eltarthat, az ideális az, ha két-három órát szánunk az együttlétre. Figyeljünk környezetünkre is! Az ellazuláshoz szükség van kellemes, lágy zenére, gyertyákra, illóolajokra.

A tantra első leckéje: megtanulni egymás szemébe nézni, és így mondani el kívánságainkat. Ezután hangoljuk össze lélegzésünket partnerünkkel, ezzel ugyanis az energia elkezd áramlani a két test között, mellyel egy elszakíthatatlan lánc jön létre. Csak ezután jön az érintés, az előjáték, amely a tantra esetében lehet tánc, tantrikus masszázs (amikor a partner teljes odaadással és átéléssel masszírozza a másik testét, akár az intim területeket is), de lehet akár egy beszélgetés a szerelemről, de csak úgy, hogy a múlt és a jövő síkját kerüljük, vagyis kizárólag a jelenről beszélünk. Ennek a szakasznak az a lényege, hogy megszabaduljunk gátlásainktól, ne fojtsunk el semmit, nyíljunk meg.

A második lecke maga az aktus, amelyben nem a minél hamarabbi orgazmus a cél, hanem a minél tovább tartó együttlét. Ezért ajánlják azt a tantraiskolákban, hogy az első olyan pillanatban, amikor úgy érezzük, hogy közeledik az orgazmus, ne engedjük bekövetkezni, hanem vigyük tovább az energiát, és csak harmadik-negyedik ilyen érzésnél engedjünk kiteljesedni, így ugyanis olyan élvezetben lesz részünk, ami nemcsak a testnek, hanem a szellemnek is kiteljesedés.

Úgyhogy kalandra fel! Lehet, hogy ami első alkalommal még nem sikerül, másodjára már olyan élményt fog nyújtani, amely pótolhatatlan! Ha mégis úgy dönt, nem próbálja ki ezt a technikát, a gondolatvilágát azért érdemes magáévá tennie: a szex nem cél, hanem eszköz. Eszköz a bensőségesebb, még szerelmesebb együttléthez.

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!