Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 17. 13:00 | PP-Eletforma

trendi színek

Halványkék és rózsakvarc – így néz ki 2016 otthona

Az idei év lakástrendje a színek terén is a harmónia megteremtésére törekszik, talán ezért lett a meleg, ölelő rózsa kvarc és a halványkék a 2016-os év színe. A két árnyalat felhasználási lehetőségei a lakberendezés területén határtalanok, illetve a nyugalom és a biztonság iránti igényünket is tökéletesen kielégítik. 

Az idei év lakástrendjeiről 2016-ban a modern, érdekes, inspiráló környezet kialakításakor az egyszerű színsémák, mint például a rózsapúderes kék kettőse, vagy épp a fekete-fehér – uralkodnak, de mellettük az év legnépszerűbb luxus kombinációja a türkiz és réz lesz.

“A pasztell rózsaszín Rose Quartz és a púderes kék Serenity párosítás a nemek közti egyenlőség megtestesítője. Mivel a mai stresszes, rohanó világban a legtöbben a nyugalmat és a jólétet keresik, ezért a barátságos, otthonosságot idéző színek egyre fontosabbak. Az idei kék pihenést, kikapcsolódást szimbolizál, a meleg rózsaszín árnyalattal együtt pedig rendet és nyugalmat áraszt” – mondta Kaló-Délity Ágnes a The Showroom szakértője, aki elárulta, hogyan használhatjuk a színeket az otthonunkban.

„Nappalinkban az elmúlt évek vonalainak tökéletes kiegészítése lehet az idei két trendszín. Egy sötét vagy világosszürke kanapé mellett jól mutat egy halvány rózsaszín fotel, de a hasonló színű díszpárnákkal is ügyesen lágyíthatjuk nappalink összképét. A Rose Quartz kiválóan kombinálható arany luxus bútorokkal is.

A Serenityt fehérrel kombinálhatjuk, és könnyen kiegészíthetjük geometriai mintás párnával, szőnyeggel” – árulta el a szakértő, aki a konyhát illetően is adott az idei trendhez illeszkedő tippeket.

„Itt a Serenity alkalmazható könnyebben – egy fehér konyhában jól mutatnak a halványkék kiegészítők, például tálalók, csempe. Ha inkább a rózsaszín felé hajlunk, akkor natúr vagy fehér asztal mellett jól párosíthatjuk ezt a színt is például márványmintás tányérral, edényalátéttel” – tette hozzá Ágnes.

A rózsaszínt hálószobánk falszíneként is bátran ajánlja, semlegesebb természetes falszín esetén pedig a halványkék ágynemű, ágytakaró vagy díszpárnák is stílusosak lehetnek. Az idei két trendszín együttes használata sem elképzelhetetlen. Ágnes szerint – ez esetben a főbb bútorok maradjanak áramvonalasak és ne vigyük túlzásba a stílusok összekeverését sem.

A szakértő elmondta: 2016-ban a modern, érdekes, inspiráló környezet kialakításakor ugyan az egyszerű színsémák – például a Rose Quartz és a Serenity kettőse, vagy épp a fekete-fehér – uralkodnak, de mellettük az év legnépszerűbb luxus kombinációja a türkiz és réz lesz.

„A sárgaréz, réz, az arany és a rose gold előtérben marad a fürdőszobai és konyhai kiegészítők esetében is”avatott be Kaló-Délity Ágnes, aki szerint belsőépítészeti főbb trendek akár évekig is meghatározóak maradhatnak, így akár a Rose Quartz és a Serenity formabontó kettősével is hosszú távra tervezhetünk.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!