Facebook hozzászólás
200

Édes élet, boldog élet

Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha „degeszre ettük magunkat”, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? Dr. Almási Kitti klinikai pszichológus segítségével a Sole-Mizo Zrt. megpróbált utánajárni, milyen hatással is van pontosan az édes íz lelkiállapotunkra, és hogyan is érdemes kedvenc desszertünket elfogyasztani. Ugyanis a vállalat szeptembertől Mizo Krémkaland néven bővíti desszerttermékeinek portfólióját!

Az emberi ízérzékelés és az első ízlelőbimbók kialakulása már a terhesség 2-3. hónapjában elkezdődik. Ekkor az ízimpulzusok nyálelválasztást váltanak ki, ami beindítja a nyelvmozgást. Így amikor a magzat már nyelni is tud, már születése előtt is számos ízösszetevővel megismerkedik. Az újszülöttek születés után is az édes ízt preferálják, ezzel szemben a keserű és a savanyú ízt elkerülik. „Az idősebb gyermekek sokszor a jutalmazás formájában találkoznak a nyalánkságokkal. Fontos, hogy az édességek már gyermekkorban sem főétkezés helyett, és lehetőleg ne jutalmazásként, hanem inkább az étkezések után, desszertként kerüljenek az asztalra” – hangsúlyozta dr. Almási Kitti klinikai pszichológus.

A pudingok  magas tejtartalommal, valódi csokoládéval és vaníliával készülnek.

Felnőttkorban is jár a kényeztetés! Az ősz közeledtével és a napsütéses órák számának csökkenésével egyre inkább szükségünk van a testet és lelket egyaránt kényeztető ízletes, ugyanakkor könnyű édességek fogyasztására. Dr. Almási Kitti elmondta, hogy ő sajnos gyakran találkozik pácienseinél az evési szokások és a lélek kapcsolatainak negatív aspektusával: „Aki jóban van magával, élvezettel iktat be a programjai közé olyan időtöltéseket, amelyek kellemes élményeket jelentenek számára, kényeztetheti a testét-lelkét. Sokan azt gondolnák, hogy ez természetes, és mindenki erre törekszik. Ám a megfigyelések azt mutatják, hogy aki mélyponton van, az megvonja magától ezeket a jutalmazó pillanatokat is, így nem tudja azokba beleengedni magát. Ez egy ördögi kör: aki rosszkedvű, még azzal sem segít magán, hogy elérhető kellemes kényeztetésekkel ellensúlyozza a hangulatát” – emelte ki dr. Almási Kitti.

A pszichológus szerint, ahogyan az élet minden területén, úgy a desszert elfogyasztásánál is fontos, hogy megteremtsük a tökéletes énidőt. Nem véletlenül érezzük úgy, hogy egy bőséges étkezés után még meg tudunk enni egy finom desszertet, hiszen a desszert koronázza meg az elő- és főételeket, ezért úgy kell tekintenünk rá, mint az étkezés főattrakciójára.

Kalandos és krémes ízvilág jelenik meg a Sole-Mizo Zrt. termékportfóliójában. A Krémkaland fantázianevű termékekkel a Sole-Mizo Zrt. joghurtjai és desszertjei szeptembertől 14 új ízben kerültek piacra. A termékportfólió bővülésének célja, hogy a vásárlók még szélesebb kínálatból választhassák ki az ízlésüknek, hangulatuknak vagy az éppen aktuális napszaknak megfelelő hűtött finomságot.

Az ősz közeledtével egyre inkább szükségünk van könnyű finomságokra

„A Bonafarm Csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. folyamatosan fejleszti és bővíti termékkínálatát, amelyet minden esetben a fogyasztói igények gondos és széles körű felmérése előz meg. Fontos, hogy a termékek változatos ízekben és többféle kiszerelésben is kaphatók, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb formát. A Krémkaland fantázianevű termékek bevezetésének célja az volt, hogy a Mizo márka immár ne csak a tejalapú alaptermékek, hanem a hűtött desszertek kategóriájában is meghatározó piaci szereplőjévé váljon” – mondta Szilágyi László, a Sole-Mizo Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója.

A desszertpiacon tervezett térhódítással a vállalat a görög joghurtok mellett gyümölcsjoghurtokkal és pudingokkal is bővítette portfólióját. A Gyümölcsjoghurt mediterrán és trópusi gyümölcsös friss ízekben kerül a polcokra. A minőségi joghurt egzotikus gyümölcsökkel keveredve igazán különleges ízélménnyel ajándékozza meg a hűtött finomságok kedvelőit.

A pudingok pedig magas, 82%-os tejtartalommal és valódi csokoládé, valamint vanília felhasználásával készülnek.

Így készül az igazi görög joghurt
A MIZO Görög joghurtjai az eredeti irányelv szerint, innovatív technológia segítségével készültek. A tradicionális görög joghurt úgy készül, hogy a kész joghurtot átszűrik, eltávolítják a savót. Az eredmény egy sűrű állagú joghurt lesz, amely a hagyományos joghurthoz képest kétszer annyi fehérjét tartalmaz. A krémes, sűrű állomány a magas fehérjetartalomnak, nem a magas zsírtartalomnak köszönhető. A MIZO görög joghurtjai a hagyományos gyümölcsjoghurtokhoz képest kétszer több fehérjét tartalmaznak, azonban alacsony, mindösszesen 0,2%-os zsírtartalommal rendelkeznek. Mivel a magas fehérjetartalom hozzájárul izomzatunk felépítéséhez, valamint az éhségérzetet csökkenti, ezért a MIZO görög joghurtjait nem csak desszertként, hanem főétkezések között is bátran ajánljuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!