Facebook hozzászólás
536

5 jó tanács kezdő konyhatündéreknek

Igazi konyhatündérré válni nem könnyű feladat, ezért érdemes minél előbb megtanulni az alapokat. Mindemellett pedig nem árt, ha van egy kis segítségünk is! Például egy tapasztalt rokon vagy néhány könnyen elkészíthető fogás, esetleg pár egyszerűen használható alapanyag. Tanácsaink segítségével minden kezdő konyhatündér garantáltan bezsebelheti a bókokat az első önállóan elkészített ebéd vagy vacsora után!

Kép: Electrolux

1. Segítséget kérni nem szégyen!
Akár egy főzésben-sütésben tapasztaltabb rokon, barát, akár egy jó recept egy szakácskönyvben – mindegy, a lényeg hogy megbízzunk abban, akinek/aminek a segítségét kérjük! Néhány bennfentes tipp vagy éppen egy pontos, részletes leírás sokat segíthet!

2. Konzerv és mirelit – hasznosak
Bátran nyúljunk a konzervekhez és a fagyasztott mirelit termékekhez is, hiszen olyan előnyöket kínálnak a kezdő háziasszonyoknak, amelyek még a bonyolultabb ételek elkészítését is megkönnyítik. Ezek a termékek konyhakész állapotban kerülnek a polcokra, maximum felmelegítésre van szükségük. Mindez azt jelenti, hogy időt és fáradságot spórolhatunk maguknak, ha velük sütünk-főzünk. És van még egy nagy előnyük: mivel gyakorlatilag csak ki kell nyitnunk őket, az ételt elrontani sem lehet velük. A bátrabbak kis pluszfűszerezéssel próbálkozhatnak, de a sót felejtsék el! A sikerélmény garantált!

3. Az elsózott étel fél krumpli hozzáadásával korrigálható!
A krumpli úgynevezett „sócsapdaként” magába szívja a fölösleges sómennyiséget. Így, ha tehetjük, alkalmazzuk bátran ezt a praktikát!

4. Ha a serpenyőbe kevés sót szórunk, sütéskor nem spriccel ki az olaj
Ki ne égette volna már meg magát, vagy takarította a tűzhelyet azért, mert szanaszét fröcskölt az olaj? Alkalmazzuk ezt a módszert, így – például a mirelitzöldség kiolvasztásánál, sütésénél – elkerülhetjük a sérüléseket és a fáradságos extratakarítást.

5. Ha odaégne elsőre, sőt másodikra is az étel, a szappanos víz segít a mosogatásban is!
Forraljunk fel az edényben egy kis szappant némi vízzel, így sokkal könnyebben megy majd a mosogatás! Legközelebb már úgyse égetjük oda! (Forrás: Bonduelle)

Ezért kell fakanalat tenni a lábosra…
Ugye milyen idegesítő, amikor tényleg csak egyetlen percre nem figyelünk oda, és máris kifut a lábos tartalma? Könnyebb ezt megelőzni, mint hinnéd!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!