Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. január 13. 16:00 | PP-Eletforma

OTTHON

4 szuper tipp, hogyan frissítsd fel a lakásod

A lakberendezés nem feltétlenül olyan bonyolult feladat, mint az integrálás, úgyhogy nem szabad megijedni. Egyetlen aranyszabály van csupán: próbálj ki mindent, amit eddig még nem próbáltál. Ha van bátorságod újítani, biztosan sikerül friss hangulatot csempészned a lakásba. Alábbi néhány ötletünk csak példa, de reméljük, beindítjuk a fantáziádat.

1. Tapéta

Mostanában méltatlanul hanyagoljuk a tapétákat, pedig egyre szebb – és drágább – kreációk kerülnek a piacra. Ha megfelelően használjuk őket, hihetetlen hatást érhetünk el velük. Nem kell az egész teret földtől plafonig kitapétázni, használhatunk egyetlen mintát egyetlen falon. Ilyenkor arra kell ügyelni, hogy a nagyon hangsúlyos részt mellé ne válasszunk meghatározó festést, inkább fehér, vagy halvány pasztell festékkel kombináljuk.   


Kattints a galériáért!


2. Festmény

Ha tartunk a tapétától, vagy ismerjük magunkat annyira, hogy tudjuk, fél év múlva úgyis megunjuk, akkor festményekkel is elérhetjük ugyanezt a hatást. Ilyenkor csak néhány helyen kell megsérteni, megfúrni a festett falat, ami könnyen javítható. Ha az egész falat szeretnénk elfedni, fel is darabolhatunk egy hatalmas festményt, posztert, amit fakerete erősítve már könnyen rögzíthetünk. Ez a megoldás egyszerű, olcsó, és szakember segítsége nélkül is könnyen kivitelezhető.

Galéria megtekintése

Nagyítás Képgaléria megtekintése


Kattints a galériáért!

3. Mintás fal

A mintás falakat, vakolatokat előszeretettel használják vendéglátóhelyeken, hotelek fogadóterében. Pedig egyáltalán nem kelt hűvös hatást, ezért nyugodtan alkalmazhatjuk a saját lakásunkban is. Ha kiválasztunk egy felületet, a szakember biztosan tudja, hogyan kell elkészíteni, de a módszerek nem túl bonyolultak. Ha egy festett falra más színű, vagy más árnyalatú festékkel, egy szivacs segítségével mintákat hozunk létre, egészen egyedi struktúrát kapunk.Kattints a galériáért!4. Csempe (hidegburkolat)


Megszokás, hogy csempét csak a vizes helyiségekben, vécében, fürdőben, konyhában, esetleg az előszobában, amit a sáros cipők miatt sokat kell takarítani, alkalmazunk. Pedig akár a tapéták esetében, a csempéknél is igaz, hogy egyre szebb, exkluzívabb darabokat lehet vásárolni. Ezekkel feldobhatjuk gyerekszobát, a nappalit, de a hálót is. Természetesen nem kell az egész szobát kicsempézni, elég, ha kiegészítő elemként, dekorációként használjuk. A gyerekekkel akár összetört darabkákból mintákat is kirakhatunk, ehhez csemperagasztóra és fugára lesz szükségünk. Tökéletes felületeket valószínűleg nem tudunk majd létrehozni, de ebben az esetben a közös szórakozás, az alkotás a cél.

Galéria megtekintése

Nagyítás Képgaléria megtekintése


Kattints a galériáért!


Ez persze csak néhány ötlet, amivel felfrissíthetjük otthonunk hangulatát, és ezzel magunkat is jobb kedvre deríthetjük. A legegyszerűbb módszer, amit így a tél vége felé én minden évben megcsinálok: szerzek cserepes nárciszt, vagy tulipánt (a jácintot is imádom, de sajnos nem bírom az illatát), és várom, hogy kibontsa nekem a szirmait. Nincs is jobb megoldás, hogy kibírjam tavaszig.

DPA

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Oldal tetejére

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!