Facebook hozzászólás
238

Pucolhatsz! Zöldséget!

Alig egy hónap múlva, 2017. augusztus 26-27. között rendezik meg Budapesten a 21. Vegetáriánus Fesztivált. Az ingyenes rendezvény többek között táplálkozási szakemberek előadásait, relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, zenei és tánc-programokat, valamint filmvetítéseket kínál. Lesz „főzőszoba” is, ahol ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg  az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus.

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulinrezisztenciából, illetve a cukorbetegségből való gyógyulásról is szó lesz a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezésesel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával.

Vega-tál, Kép: Vegetáriánus Fesztivál
Vega-tál, Kép: Vegetáriánus Fesztivál

A két nap alatt a látogatók számára lehetőség nyílik majd természetgyógyászokkal folytatott konzultációra is. A rendezvény többek között táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs foglalkozásokat, masszázst, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, filmvetítéseket kínál.

Hevesi Tamás, Kép: Vegetáriánus Fesztivál
Hevesi Tamás, Kép: Vegetáriánus Fesztivál

Lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók. A fesztivál több zenei és tánc-programot is kínál, s amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt.

Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki majd 30 éve maga is vegetáriánus.

– Több dolog vezetett oda, hogy végül egyik napról a másikra úgy döntsek, nem eszem többé húst. A legfontosabb tényező talán az volt, hogy rájöttem, az emberiség nem arra lett teremtve, hogy elpusztítsa az állatvilágot. Amióta húsmentesen táplálkozom, focizás közben és a színpadon is azt tapasztalom, hogy megnőtt az energiaszintem – nyilatkozta az edzőként is dolgozó funkyzenész.

Nyári sztár, a koviubi
Amikor a hőmérséklet tartósan 25 fok fölé emelkedik, akkor több teendőnk is aktuálissá válik. Ezek egyike a sürgős kovászos uborka-készítés.

Idén először, a fesztivál keretein belül szervezik meg  az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. A rendezvényre a belépés ingyenes! A részletes programot itt olvashatod!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!