Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 19. 18:00 | Kandikó Éva

Hétvégi gasztrofesztiválok

Ezen a hétvégén is nagyon gazdag a gasztronómiai rendezvények kínálata, akár többet is körüljárhatunk a két nap alatt. Az idő csodaszépnek ígérkezik a programokhoz.

Belga Sörfesztivál, Budapest, május 19-21.

A fesztivál, ahol mindenki megtalálja a maga sörét! Május közepén kerül megrendezésre a belga sörrajongók ünnepe, a Belga Sörfesztivál! Idén is várjuk a belga sörök szerelmeseit! Május közepén 8. alkalommal ismerkedhetnek a hazai sörrajongók a világon egyedülálló belga sörkultúrával. 45 belga sörfőzde 250 féle sörét, közülük 65 féle csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. Szabadtéren és légkondicionált helyiségben egyaránt lehetőség lesz enni-inni.

Eleven fesztivál, Kép: programturizmus.hu

Kép: programturizmus.hu

ELEVEN Tavasz Fesztivál, május 19-20.

Két napig pezsegni fog Budapest legpárizsibb főutcája, hiszen több mint 20 helyszínen mintegy 60 programmal érkezik május harmadik hétvégéjén a Bartók Béla útra az idei ELEVEN Tavasz fesztivál. Ezúttal a városszépítő közösségi programok kapják a nagyobb hangsúlyt, de a zenei programkavalkád miatt is két napra még izgalmasabb hely lesz „Budapest legpárizsibb utcája` (ezt a Quimby kerületben élő zenésze, Kiss Tibi mondta e városrészről), a Bartók Béla Boulevard. Szombat délután valódi zenefolyammá válik a Bartók Béla út. A Szent Gellért tértől egészen a Móricz Zsigmond körtérig gospel kórusok, együttesek, szólisták, táncosok lépnek fel a legkülönbözőbb zenei stílusokban és természetesen az utcán. A Gárdonyi téren este az Oláh Dezső Trio és a Half Note City játszik, utánuk igazi utcabuli kezdődik, a zeneszámokat Clubber Johnny keveri.

Rétes fesztivál, Kép: programturizmus.hu

Kép: programturizmus.hu

Városalapítók Napja Országos Rétesfesztivál 2017 Kiskőrös, május 19-21.

Az Országos Rétesfesztivál a helyi és környékbeli települések lakóinak, valamint az idelátogató turistáknak egy komplex gasztronómiai és könnyűzenei programot nyújt. Az eseményen a régi korok hangulatát idéző rétes készítés mellett, a modern és a tradicionális magyar konyha remekei, valamint a környék borászatai is megjelennek. Gasztro kiállítóval, változatos programokkal, színvonalas színpadi fellépésekkel várjuk az érdeklődőket! Várnak mindenkit szeretettel a Petőfi téren. Megmutatjuk, mi hogyan készítünk rétest.

 

 

Bor- és Babfesztivál 2017 Balf, május 20.

A balfi Bor és Babfesztivál célja ételeken és italokon keresztül bemutatni a korabeli életformát. A 17. században a helyi borosgazdák a szőlő- és bortermesztési tevékenységüket a szőlősorok közé ültetett zöldségek termesztésével egészítették ki. A legfőbb zöldség a bab volt, de előfordult a paradicsom, a burgonya és a káposzta is. A zöldségek eladásából származó plusz bevétel gazdaságosabbá tette a termelést, miközben a szőlő művelését nem akadályozta. Így lett a borosgazdák “gúnyneve” Poncihter, azaz a németből átvett bohnenzüchter magyarosított formája.

Libamáj Fesztivál 2017 Orosháza, május 18-20.

Idén ismét Orosháza ad otthont a méltán híres Libamáj Fesztiválnak 2017. május 18-20., azaz csütörtök és szombat között. Az Orosházi nyár 2017. rendezvénysorozat részeként, május közepén rendezzük meg a régiónk kiemelt májusi programját, a Libamáj Fesztivált olyan neves fellépőkkel, mint a Tankcsapda, a Hősök, a Bikini, a Neoton Família Sztárjai, Deák Bill Gyula, Kowalsky meg a Vega, Ganxsta Zolee, Oláh Gergő és Kis Grófo! A rendezvényt a Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőtől mintegy 10 perces sétára található ősfás parkban, egy hatalmas, 2.000 m2-es sátorban tartjuk, ahol megfizethető libamájkülönlegességek és finom borokkal várjuk vendégeinket!

Tortafesztivál, Palotás, május 20.

Torták,sütemények és édes alkotások versenye minden évben! Családias légkörben zajló rendezvény amely cukrászati bemutatókkal is vár mindenkit szeretettel! A IV.Palotási Tortafesztiválon nagy lesz a tét! Örömmel értesítünk Titeket, hogy fesztiválunk fődíja a 2018. Londoni Cake International rèszvételi lehetősège!!

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!